Influera: Markalar ile iş birliği yapmak isteyen Nano ve Micro-Influencer’ları buluşturan platform

Influera, takipçi sayısı fark etmeksizin herkesin markalar ile bir araya gelip kampanyalara katılarak sosyal medya hesapları üzerinden gelir elde edebilecekleri Micro-Influencer platformudur. Girişim, Temmuz ayından bu yana 9000’i aşkın Influencer ile 35’ten fazla kampanya ve milyonlarca görüntülenme sundu.

Influencer reklam sektörüne yeni soluk

Dört girişimci arkadaş; Mahmut Kurt, Ege Tuna Diken, Atakan Şahin ve Mehmet Efe Akça tarafından Temmuz 2020’de İstanbul’da kurulan girişimin yaklaşık 10 kişilik bir ekibi var. Şirketleşme sürecini tamamlayan Influera’nın ödeyen müşterileri de bulunuyor. Uygulamayı App Store veya Google Play‘den indirebilirsiniz.

Influera, markaların sosyal mecralarda oluşturdukları “Link bıraktım, inceleyebilirsiniz.” kampanyaları yerine doğal ve yaratıcı içerikler oluşturmanızı sağlıyor. Kitleler pandemi döneminde de artan influencer reklamları ile bu reklamlara duyarsızlaştı.

Girişimciler; “Herkes etkiler” düşüncesi ile kitlelerin kendi aile ve arkadaşlarını etkileme gücünün önemli olduğunu düşünüyor. Buradan yola çıkarak girişimi hayata geçirdiler.

Influera’nın değer önerisi

Kurucu ortak Mahmut Kurt: “Influera olarak tüm süreçleri otomatize edecek ve kişilerin etki güçlerini hesaplayabilecek bir ürün üzerinde çalışıyoruz. İlk etapta yayınladığımız mobil uygulamamız ve marka panelimiz ile kampanya süreçlerinin önemli bir kısmını otomatize olarak sürdürüyoruz. Önümüzdeki aylarda detaylı profil analizi, hedef kitle seçimi ve etki gücü hesaplamalarıyla birlikte sektörde önemli ölçütte fark yaratabileceğimize inanıyoruz. Tüm bunların yanında rakiplerimizin yanısıra markalara kampanya süreçlerinin her aşamasında kreatif destek sunuyoruz. Başarılı bir teknoloji şirketi olmak isterken aynı zamanda kreatif ekibimizle markalara özel içerikler oluşturuyoruz. Önümüzdeki süreçte platformlar ile tamamen entegre olacak Influencer uygulamamız ile çok daha etkili raporlama süreçleri olacağına inanıyoruz.” dedi.

Platformun kullanımı

Markalar panel.influera.co‘dan marka profillerini oluşturuyorlar. Marka panelini kullanarak diledikleri platformdan istedikleri kriterleri koyarak istedikleri hedef kitleye ulaşabiliyorlar. Oluşturulan kampanyalar admin ekibi tarafından inceleniyor, gerekli kreatif destek sunuluyor ve marka ile onaylaştıktan sonra kampanya süreci başlatılıyor. Influencer‘lar ise Google Play Store ve Apple Store’da yer alan uygulamalar üzerinden Influera’ya kaydoluyor ve kendilerine uyan kampanyaları görmeye başlıyorlar.

Güncel İçerikler