İç mekanda bitkisel üretim yapan yerli girişim Hextech Green, 1.7 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Hidroponik olmayan Topraksız Tarım yöntemi ile Formüle ettiği Planting Mix’de güneş ışığı olmadan çok az su ile yılın 12 ayı sağlıklı bitkisel üretim yapan Hextech Green, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından, 1.7 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

2016 yılında, 38 yıllık Ziraat Mühendisi Bilge Akgün yönetiminde kurulan ve 15 kişilik bir ekiple çalışan Hextech Green Makine, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından, 1.7 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. İç Mekan Tarım Teknolojisi sektöründe faaliyet gösteren, tasarımdan ticarileştirmeye kadar tüm donanım/ yazılım çalışmalarının AR-GE, ÜR-GE ve üretim faaliyetleri şirket personeli tarafından gerçekleştirilen Hextech Green Makine, 4,5 yıl süren çalışma ile Hobi Tarımı için 6 farklı ürün, profesyoneller için ise 7 farklı ürün geliştirerek 2020’de satışına başladı.

Kimyasal kirli gıdalar, iklim değişikliği, açlık, çiftçinin fidesini üretememesi ve tüketicinin ne yediğini bilmemesi problemlerinin çözümüne odaklanarak yola çıkan Hextech Green Makine, geliştirdiği teknoloji ve ürettiği ürünlerle dış ortam koşullarından etkilenmeden, yapay zeka destekli makineleriyle kimyasal kirliliği olmayan gıdalar üretirken, çiftçinin risksiz para kazanmasını, tüketicinin de ev ve işyerlerinde hobi tarımı yaparak temiz gıdaya erişebilmesini sağlıyor.

Dünyada 2023’de 40,25 milyar dolar olacağı öngörülen iç mekan yetiştiriciliği tarım teknolojisi pazarından 62,80 milyon dolar ile % 0,16 pay almayı hedeflediklerini belirten Hextech Green Makine Kurucusu Bilge Akgün “Hedef pazarımız, Türkiye’de kırsal alanda tarlalarda ve seralarda sebze yetiştiren 2,5 milyon çiftçi ve hobi tarımı ürünleri için 15.milyon hane. Dış pazarda ise iklimi ve toprak yapısı tarımı kısıtlayan olumsuz koşullara sahip ve organik bilinci gelişmiş tüm ülkeler olası müşterilerimizdir. Hextech Green Makine hiç sistem kurulmadan da, topraksız tarımı hidroponik olmayan yöntemle katı yetiştirme ortamında gerçekleştiren teknolojiler geliştiren ilk firmadır. Tüm ürünler uçtan uca çözüm sağlayan kendi tasarımlarımızdır. Sistem ve ürünlerin donanımsal olarak tamamı tescillendi. EU tarafından teknolojimize ve makinemize Seal Of Excellence verildi ve mükemmellik mührü kullanma hakkı tanındı. 8 farklı ana ürün ile çok büyük bir pazara ürün arz ediyoruz. Aldığımız yatırım ile teknolojiyi ve mesleki tecrübelerimizi kullanarak birkaç yıl içerisinde global bir marka olmayı hedefliyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Güncel İçerikler