Kripto varlıkları saklama platformu Finoa, 22 milyon dolar Seri A yatırım aldı

AB merkezli bir kripto varlık saklama platformu FinoaBalderton Capital liderliğinde aldığı 22 milyon dolarlık Seri A yatırımıyla hedeflerine doğru hızla ilerliyor.

2018 yılında Christopher May ve Henrik Ebbing tarafından kurulan Finoa’nın hedefi, yatırımcıların ve şirketlerin kripto varlıklarını yönetmeleri için en düzenlenmiş platform haline gelmek.

Şirket, kurumsal yatırımcıların ve şirketlerin dijital varlıklarını yönetmeleri için düzenlenmiş bir platform olma planını ve bir ön kripto saklama lisansı aldığını ve Alman Federal Finansal Denetleme Kurumu (BaFin) tarafından denetleniyormuş.

Şirketin 22 milyon dolarlık yatırım turu Balderton Capital tarafından yönetildi. Balderton Capital’in yanı sıra yatırımcılar arasında Coparion, Venture Stars, Signature Ventures ve adı açıklanmayan bir yatırımcıda vardı.

Berlin merkezli girişimin, en önemli faaliyetlerinden biri, kripto varlıkları için hızla standart haline gelen Dapper Lab’in FLOW protokolü, NEAR ve Mina ile çalışması. Aynı zamanda Anchorage, Coinbase Custody, Bitgo gibi büyük oyunculara, Binance ve Kraken gibi borsalara ve Ledger gibi kendi kendine varlık saklama çözümlerine karşı çıkıyorlar.

Fiona şu anda T-Systems, CoinList gibi DeFi yerlileri ve Bankhaus Scheich gibi finans kurumları dahil 250’den fazla müşteriye sahip olduğunu söylüyor.

Christopher May: “Finoa’yı, kurumsal katılım için Avrupa’nın önde gelen servis sağlayıcısı olarak kurduğumuz için gurur duyuyoruz ve büyümemizi daha da hızlandırmaktan inanılmaz heyecan duyuyoruz. Yeni heyecan verici protokolleri ve projeleri desteklemeyi, yenilikçi kurumsal kullanım durumlarını güçlendirmeyi ve platformumuza ek (merkezi olmayan) finansal ürünler ve hizmetler eklemeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Balderton’un kripto yatırımlarının çoğuna liderlik eden Balderton Capital yöneticilerinden Colin Hanna, “Chris, Henrik ve tüm Finoa ekibi, en yüksek profesyonellik seviyelerini radikal inovasyonla birleştiren son derece etkileyici bir iş kurdu. Finoa’ya hem kripto varlık anahtarlarının güvenlik yönetimi hem de müşterilerinin yerel kripto varlıkların gücünden tam olarak yararlanmalarını sağlayan ürün ve hizmetler konusunda güvenilmesi gerekiyor. Bir araya getirdikleri ekip, tam da bunu yapmak için benzersiz.” dedi.

May ayrıca, “Kurumsal yatırımcıların ihtiyaçlarını başarıyla karşılayan blockchain tabanlı kripto varlıkları korumak ve yönetmek için sofistike saklama ve varlık hizmeti çözümlerinin eksikliğini belirledik. Fiona, kripto varlıklar dünyasına sorunsuz, güvenli ve düzenli erişim sağlayarak boşluğu dolduruyor.” dedi ve ekledi, “Avrupa Birliği’nde olmak, temelde farklı bir organizasyonel yapı gerektirir. Finoa’nın Avrupa bağlamında yaptığını yapmayı başaran çok az kişi var ve bu nedenle şimdi kendimizi lider bir konumda görüyoruz.”

Güncel İçerikler