HOGY: Ayna karşısında 200’ün üzerinde spor hareketi yapmanızı sağlayan yerli donanım girişimi

İki Türk girişimci tarafından geliştirilen HOGY, içinde ağırlık mekanizması bulunan, çok şık bir ayna görünümüne sahip bir spor aletidir. Sistem, 200’ün üzerinde hareketi yapabileceğin dev bir aynadır. Saklamak değil, sergilemek isteyeceğin bir spor aletidir. Kol, göğüs, omuz, sırt, bacak egzersizleri yapabilmenizi sağlıyor.

Eskiden, Jetract isimli girişimden tanıdığımız Hüseyin Nalbantoğlu ve yine Bean isimli girişimden tanıdığımız Fatih Yücekaya tarafından İstanbul merkezli kurulan fitness odaklı spor çözümü HOGY, kullanıcıların, spor salonuna gitmeye gerek kalmadan spor yapabilmesini sağlıyor. İki girişimciyi de yakından tanıdığımdan, bu girişimlerini sizlerle paylaşmak istedim.

HOGY, sağ ve solunda bulunan ayarlanabilir kolları sayesinde kol, göğüs, omuz, sırt ve bacak kaslarınızın hepsini çalıştırabileceğiniz bir üründür. Tamamen yerli mühendisler tarafından tasarlanan ve geliştirilen HOGY’nin her parçası İstanbul’da üretilmektedir. HOGY’nin yükseliği 180 cm, genişliği 95 cm ve derinliği ise 24 cm’dir.

HOGY’nin odaklandığı sorun

Kurucu ortak Nalbantoğlu: “Bugün spor salonlarına giden insanları toplamda üç kategoride ele alırsak 1. sırada vücut geliştiriciler, 2. sırada sosyal medya sporcuları; 3. sırada zinde kalmak için spor yapan insanlar geliyor. Biz zinde kalmak için spor salonuna giden insanların problemlerine çözüm bulmak için HOGY’yi geliştirdik. Bu insanlar trafikte geçen süre, paylaşımlı alet kullanmak ve hijyen çekinceleriyle spor salonlarında beklentilerini karşılayamıyor. Evinde spor yapmak isteyen insanlar için HOGY’yi geliştirdik. HOGY, kullanıcılarının başka hiçbir alete ihtiyaç duymadan, spor yapıp zinde kalmasını sağlıyor.” dedi.

Sporda inovasyon

Bizim de incelediğimiz HOGY, bir tasarım inovasyonu sunmaktadır. 3 farklı spor aletini tek bir mekanizmada birleştirmiş, bu mekanizmayı da şık bir aynanın içine yerleştirmiştir. Bu sayede insanların saklamak değil sergilemek isteyeceği bir spor aleti geliştirmiştir. Bu alet ile vücudun her bölgesi çalıştırılabilir.

HOGY, kullanıcıların evine kuruluyor ve duvara monte ediliyor. HOGY’nin sağında ve solunda bulunan ayarlanabilir kolları ve içinde bulunan ağırlıklar sayesinde dilenilen egzersizleri yapma fırsatı sunuyor.

Girişimin hedefleri

Kurucu ortak Yücekaya, hedeflerle ilgili: “HOGY ‘yi bir içerik platformuyla destekleyeceğiz. Aynanın içine bir ekran yerleştireceğiz. Kullanıcılar, buradan hareketleri inceleyecek, Personal Trainerlardan özel dersler alacak, etkileşimli grup derslerine katılacak. Platformumuzu geliştirdikten sonra abonelik modeline geçmeyi ve yurtdışına açılmayı hedefliyoruz.” dedi.

HOGY’yle ilgili tüm gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Ürün şu an web sitesinde 22.500 TL’den satılmaktadır.

Güncel İçerikler