Chicago merkezli balıkçılık platformu Catch Co, 38 milyon dolar Seri B yatırım aldı

Bir balıkçılık markası olarak içerik ve ticaret platformu geliştiren Catch Co., balık tutmayı seven insanlara olanak sağlamaya devam etmek için 38 milyon dolar Seri B yatırım aldı.

Kendisi de balıkçılık meraklısı olan ve bir olta takımı dükkanına girildiğinde farklı şekil ve büyüklükte yemlerin göz korkutmasının önüne geçmeyi hedeflediğini belirten Catch’in CEO’su Ross Gordon, 2012 yılında Chicago merkezli kurduğu şirketiyle balıkçılık yemleri için müşterilerine aylık olta takımı aboneliği sunuyor. 

Catch Co, Karl’s Bait & Tackle adlı bir e-ticaret platformuna dönüşerek Youtube’da fenomenlerin gönüllü olarak balıkçılık yarışmalarında rekabet etmek üzere varış noktalarına seyahat etmelerini içeren Unchartered gibi orijinal içerik geliştirmeye başladı.

Şirket, 2019 yılında ise kendi ürünleri olan Mystery Tackle Box’ın yanı sıra Dick’s Sporting Goods ve Walmart gibi üçüncü taraf perakendecilerle ağını genişletti.

Mevcut yatırımcı TechNexus’un katılımıyla True Ventures tarafından yönetilen fonlamadan B Serisi yatırımı alan şirketin önceki en son yükselişi, 2020 Aralık ayında Listen Ventures liderliğinde gerçekleşti. Böylece Catch Co., bugüne kadar toplam 56 milyon dolar fon almış oldu.

Pandemiden bu yana balıkçılık ruhsat başvurularında %12’lik bir artış gördüğünü belirten Gordon, şirketin 2019 yılında 2018 yılına göre %100’e yakın bir gelir artışı yaşadığını da ekledi.

Şu anda 65 çalışanı ve 20 açık pozisyonu bulunan şirket, yeni sermayesini ekibini büyütmek, yeni ürün kategorileri sunmak, Catch Co.’nun video içerik kitaplığını oluşturmak ve Karl’s Bait & Tackle için fiziksel mağazalarını test etmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler