getir, 7 milyar dolar değerlemeli yeni bir yatırım turuna çıkıyor [Duyum]

Son zamanlarda hem aldığı yatırımlar ile hem de yurt dışı açılımlarıyla adından sıkça söz ettiren yerli girişimimiz getir, edindiğimiz bilgilere göre 7 milyar dolarlık bir yatırım turuna çıkıyormuş.

Duyumlarımıza ve bu konuyla ilgili kaynakların gizli tutulduğunu göz önünde bulundurarak, görüşmeler başlamış ve yeni yatırım turundaki hedef en az 500 milyon dolar civarındaymış. Önümüzdeki Ay kapanması beklenen tur ile birlikte getir, edindiğimiz bilgilere göre bu fonu ABD pazarına açılmak için kullanacakmış.

Hedefte halka arz var

Bildiğiniz gibi getir, Ocak 2018’de 38 milyon dolarlık Seri A, Ocak 2021’de 850 milyon dolar değerleme ile 128 milyon dolarlık Seri B ve Mart 2021’de 2.6 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolar Seri C yatırım aldı ve unicorn oldu.

Şimdi ise getir, eğer planları istediği gibi giderse ve yatırım turlarını başarılı bir şekilde kapatırsa, 2 yıl sonra New York Borsası’nda halka arz olmayı hedefliyormuş.

Bu yıl global açılımına Londra ile başlayan şirket, eğer pandeminin etkilerinde bir azalma olursa, ikinci yarıda, Brezilya pazarına da açılmak istiyormuş.

Tüketicilere, yiyecek-içecek ve çeşitli ihtiyaçları anında ulaştırarak teslimat yapan şirketler, pandemiyle birlikte yüksek bir talep artışı gördü. Getir ve Berlin merkezli market teslimat uygulaması Gorillas da dahil olmak üzere, hızla milyar dolarlık değerlere ulaştılar. İngiltere’de, Londra merkezli Deliveroo, yaz sonuna kadar ülke çapında 150 mağazaya teslimat hizmetini genişletmek için Waitrose ile iki yıllık bir ortaklık imzaladı.

getir’le ilgili yatırım turu netleştiğinde bunu sizlerle paylaşacağız. Şirket şu an için doğrulamadı.

Güncel İçerikler