Armut’ta online psikolog ve diyetisyen hizmeti talepleri rekor kırdı

Hizmet alanında Türkiye’nin en büyük online platformlarından Armut.com, pandemi döneminde yükseliş trendinde olan online psikolog, diyetisyen, yaşam koçu gibi kişisel hizmet taleplerini inceledi. Online diyetisyen hizmet talepleri yüzde 332, online psikolog %790, pilates %44, yaşam koçu ve kişisel antrenör talepleri geçen seneye göre yüzde 72 artış göstererek rekor kırdı.

Tüm dünyada yükseliş gösteren “wellbeing” (kendine iyi bakma) trendinin ve mesafe, evde kalma kurallarına büyük önem gösterildiği pandemi döneminin dijital dünyada daha fazla vakit geçirilmesine neden olduğu gözlemleniyor. Armut.com verilerine göre bu durumun, online ortamdaki kişisel hizmetlere olan talepleri de etkilediğini gösteriyor.

Online kişisel hizmetlerde psikolog ve diyetisyen talepleri önde

Pandemi dönemi ile beraber özellikle online psikolog, diyetisyen, yaşam koçluğu ve pilates talepleri en ilgi gören hizmetler arasında yer aldı. Pandeminin ilk gününde düşüşe geçen yüz yüze hizmetler, evlerde geçirilen vaktin artması ve mesafe kuralının öneminin farkına varılması ile beraber online olarak tekrar artış gösterdi. Yüz yüze diyetisyen ve psikolog hizmeti talepleri 2020 Mart’tan itibaren %38 azalırken “online” diyetisyen talepleri %332, psikolog talepleri ise %790 arttı. Özellikle pandemi sürecindeki belirsizlikle baş etmek isteyen kişilerin online psikolog arayışına yöneldiği gözlemlendi.

Hizmet verenler de dijital dünyaya yöneldi

Pandeminin başlarında %63 oranında azalan yüz yüze pilates ders talepleri 2020 yazından itibaren hocaların online ders sunma yetkinliklerinin artmasıyla beraber %44 oranında artışa geçti. Geçen sene yaşam koçluğu ve kişisel antrenörlerin pandeminin başlangıcı ile yüz yüze taleplerinde %32 kayıp yaşamıştı. Ancak hizmet verenlerin de online dünyaya geçişi ile birlikte 2020 yazından bu yana talepler %72 artış göstererek eski seviyesini geçmeyi başardı.

Güncel İçerikler