Borda Teknoloji ve İsveç merkezli Texi’den yeni girişim: BordaTex

Borda Teknoloji, İsveçli şirket ile kurduğu ortak girişim ile Avrupadaki büyümesine hız kazandıracak! Yeni şirket BordaTex’in hedefi İskandinav ülkelerinde “Sağlıkta IoT” alanında lider konumda olmak.

Türkiye’de hastanelere özel IoT çözümleri sunarak operasyonel verimlilik ve yüksek hizmet kalitesi sağlayan yerli girişim Borda Teknoloji ile sağlık sektörüne tekstil çözümleri sunan İsveçli Texi AB grubu altındaki Texi güçlerini birleştiriyor.

Ortak girişim BordaTex’in misyonu hastanedeki operasyonel süreçlere ait IoT verilerini kullanarak operasyonel farkındalık ve içgörü sağlamak olarak belirlendi. Bu sayede hastane personeli hayat kurtarmaya odaklanırken hastane yöneticileri de veriye dayalı daha sağlıklı kararlar alabilecek.

Borda Teknoloji’nin Amerika ve Rusya ofislerinden sonra İskandinavya’ da kurulacak bu şirkette Borda’nın Hasta Süreç Yönetimi, Bebek Güvenliği, Demirbaş Yönetimi, İş Talep Yönetimi gibi ürünleri ile Texi’nin İskandinavya’daki pazar hakimiyeti bir araya gelecek.

Borda Teknoloji halihazırda sunduğu ürünlerle toplam 5 milyon metrekarelik hastane alanında operasyonel verimliliği sağlayarak Türkiye’de %70 pazar payı ile lider konumdadır.
Borda teknoloji kurucu ortağı ve CEO’su Akın Altunbaş konuya ilişkin:

“Hastane operasyonlarına ait sağladığımız operasyonel farkındalık ve içgörü, hastane yöneticilerinin daha doğru kararları alınmasını sağlarken, yönetilemeyen süreçlerin yönetilebilmesine ve manuel süreçlerdeki insan müdahelesinin minimuma indirilmesine olanak sağlıyor. Sonuç, yüksek hizmet kalitesi, maksimum operasyonel verimlilik, 24×7 güvenlik ve kusursuz hasta deneyimi. Türkiye’deki dijital dönüşüm hikayemizi İskandinavya’da da yazacak olmaktan heyecan ve gurur duyuyoruz.” dedi.

Ortak girişim BordaTex’in CEO’su Anders Bergfeldt ise şu açıklamalarda bulundu:
“Kendi pazarlarında IoT alanındaki uzmanlıklarıyla bilinen Borda Teknoloji ve Texi’nin kurduğu bu ortak girişim İskandinavya’da sağlıkta IoT alanında lider olmak için olağanüstü bir fırsat sunuyor.”

Güncel İçerikler