Musixen, global pazarda hizmet vermek için ilk adımını Azerbaycan’a attı

2020 yılında hayata geçerek dijital performans platformu ve müzisyen pazaryeri olarak konumlanan Musixen, müzisyen ve sahne sanatçılarının canlı performanslarını dijital ortama taşıyarak sanatseverlere de istedikleri yerde dijital konser izleme fırsatı sunmaya devam ediyor.

Dünyaca ünlü girişimcilik fonu ve teknoloji üssü Plug and Play’den yatırım alan Musixen, uluslararası alanda hizmet vermek için ilk adımını Azerbaycan’a attı.

Pandemi dönemiyle gelir kaybı yaşayan pek çok müzisyen ve sahne sanatçısına umut olan Musixen, Türkiye’nin adını YouTube, Instagram, Spotify, Facebook gibi global devlerin arasına sokmak, kaliteli dijital canlı müzik performansları ve canlı sahne sanatlarının yer aldığı global bir içerik platformu olmak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Müzisyen ve sahne sanatçılarının seslerini duyurabilecekleri, sanatseverlerin de sevdikleri sanatçıların canlı performanslarını izleyebilecekleri Musixen uygulamasında, poptan elektroniğe, rock’tan halk müziğine pek çok müzik türü yer alıyor. Sadece müzik değil, sahne sanatlarının her türüne kucak açan Musixen, uluslararası alanda ilk çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz günlerde dört farklı ünlü Azeri sanatçı ile yayın yapılan Musixen uygulamasında, Bakü’nün popüler isimlerinden Çınare Melikzade de performans sergiledi. Çınare Melikzade’nin bir buçuk saat süren yayınına, yaklaşık 1000 izleyici katıldı.

Azerbaycan’daki sanatçılara ulaşmak adına, orada faaliyet gösteren bir menajer ile süreçleri yürütmeye devam ettiklerini belirten Musixen’in kurucusu Çağrı Bozay, şunları söylüyor: “Biz de, buradaki ekibimiz ile Azerbaycan’daki sanatçılar ile iletişime geçerek, bölgenin popüler isimlerinin platformumuzda yer alması için çalışıyoruz. Azerbaycan’daki sanatçı sayımızın artmasıyla birlikte, bu ülke özelinde kullanıcı edinme üzerine pazarlama çalışmalarını da başlatıyor olacağız. Sonraki hedefimiz ise, MENA, Avrupa ve Amerika pazarında faaliyete geçmek olacak.” dedi.

Güncel İçerikler