Şahin Boydaş ve Dana Loberg’in kurucusu olduğu San Francisco merkezli Leo AR, 3 milyon dolar yatırım aldı

9 yılı aşkın süredir Silikon Vadisi’nde mobil tüketim alanında büyük çalışmalar yapan Dana Loberg ve Şahin Boydaş tarafından 2017 yılında San Francisco’da kurulan, videoları eğlenceli hale getiren arttırılmış gerçek girişimi Leo AR, 3 milyon dolar yatırım aldı.

Şahin’i daha öncesinde egirişim’e konuk olduğu yüksek izlenen videolardan hatırlıyorsunuz. Bu yatırımla ilgili bilgiyi de direkt kendisinden aldık. Videoların birincisi, ikincisi ve üçüncüsü.

Yatırım turuna; Great Oaks Ventures, IVP’den Dennis Phelps, betaworks, Deutsch Telekom, Quake Capital ve birkaç yüksek profilli melek yatırımcı katıldı.

İki girişimci, eğlence ve teknoloji alanındaki uzmanlıkları ile ilk şirketlerini Snapchat’e sattılar. Bu deneyim ile birlikte Leo AR’ı dünya çapında popüler olan bir davranışın farkında olarak kurdular: videoların ve metinlerin, çıkartmalar, 3D çıkartmalar ve AR 3D nesneler aracılığıyla gerçekliğini arttırmak.

Platformda 8 milyondan fazla video oluşturuldu

Leo AR, ekiplerinin yüzde 30’unu kadınların oluşturduğu ve dünyanın her yerinden uzaktan çalışma sistemine sahip olduğu bir girişim. Leo AR hayranları, bu zamana kadar platformda 8 milyondan fazla video oluşturdu. Leo AR’ın aktif kullanıcıları, uygulamada ortalama 10 dakikadan fazla zaman geçiriyor ve video sahnelerine 85’ten fazla 3D nesne ekliyor.

3 milyon dolarlık bu tohum finansman turu, Leo AR’ın Ios ve Android’deki uygulamalarını ilerletmeye ve geliştirmeye yardımcı olacak ve 3D sanatçılar ve tasarımcıların kendi tasarladıkları 3D nesnelerini mobil cihazlarda sergileyebilecekleri ve bunları ilk kez doğrudan tüketicilere satabilecekleri yeni bir pazar içerecek. Günümüzde sanatçıların 3D nesne paketlerini ve tasarımlarını işletmelere satabildikleri web siteleri mevcut olmasına rağmen bu platformlar Mobil cihazlarla uyumsuz ve doğrudan küresel tüketiciye ulaşmaktan oldukça uzak görünüyor.

Tasarımcılar ve sanatçılar, 3D tasarımlarını ve çalışmalarını mobil ortamda sergilemek için artık yeni bir yönteme ihtiyaç duyuyor. Platformumuz, tasarımcıların ilk kez 3D çalışmalarını mobil cihazlarda görmelerine yardımcı olacak. Uygulamamızı tasarımcıların küresel olarak tüketicilere çalışmalarını satmak ve ulaştırmak için doğrudan erişime sahip olacakları bir pazaryeri olarak genişletiyoruz. Uygulama tüketicilerin sevdikleri sanatçıları destekleyebileceği ve 3D çalışmalarına sahip olabileceği bir ortam sunarken, aynı zamanda sanatçıların tüm dünyada yeni müşterilere ve mobil tüketicilere doğrudan ulaşabilmesine olanak tanıyacak.

Leo AR nasıl çalışıyor?

Uygulamayı buradan indirdikten sonra, kullanıcılar telefonu yere doğru tutarak, kategorilerdeki nesnelerden birine (veya birkaç nesneye) dokunurlar, ardından kayıt düğmesine dokunarak videolarına filtre ve çıkartma ekleyebilir, müzik ekleyerek, hızı değiştirerek veya diğer eğlenceli özellikleri deneyebilir. Leo AR’daki keşif sayfası ile uygulama aracılığı ile kullanıcılar tarafından oluşturulmuş en iyi videolara ulaşılabilir.

Leo AR yatırımcısı Great Oak Ventures’tan Henry McNamara: “Artırılmış Gerçeklik alanında böylesine yenilikçi bir tüketici uygulamasını desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Leo AR, hayal gücünün akışına izin veren ve çevremizdeki dünyaya bakmanın yepyeni yollarını yaratan çok yaratıcı bir araç. Dana ve ekibi gerçekliğimizi tamamen değiştirebilecek inanılmaz bir platform oluşturdu.” diyor.

Güncel İçerikler