Apple, eşyalarınızı takip etmenizi sağlayan yeni ürünü AirTag’ı tanıttı

Dünyanın en büyük teknoloji markası Apple, 20 Nisan Apple Özel Etkinliği’nde birbirinden farklı ve heyecan verici ürünlerini duyurdu. Bu etkinliğin gözde olan ürünlerinden biri ise kaybolan eşyalarınızı bulmanızı sağlayan AirTag ürünü oldu.

Apple AirTag ne gibi özellikleri barındırıyor?

Yeni tanıtılan AirTag, eşyalarınıza kolay takılan bir çip ile mobil uygulama aracılığıyla takip etmenizi ve bulmanızı sağlayan bir donanım ürünüdür. Kullanıcıların kişisel eşyalarının kaybolmasını önlüyor. Küçük ve yuvarlak bir tasarıma sahip olan cihaz, oldukça şık görünümüyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda. Çantanıza, anahtarlarınıza veya daha farklı bir eşyanıza takabilirsiniz.

Paslanmaz çelikten üretilen işlevsel cihaz AirTag, IP67 sertifikasıyla da suya ve toza karşı dayanıklı dayanıklılık gösteriyor. U1 çipinden güç alan AirTag’in Ultra Geniş Bant teknolojisiyle birlikte kaybolan eşyanın yerini, mesafesini ve yönünü daha doğru bir şekilde belirleyerek eşyaya kolayca ulaşılması amaçlanıyor.

Precision Finding, kullanıcı hareket ettikçe kamera, ARKit, ivmeölçer ve jiroskoptan gelen her şeyi birleştirerek bunları AirTag’e yönlendirmektedir. Böylece üzerinde takılı olduğu ürün daha kolay ve daha hızlı şekilde bulunabiliyor. Ayrıca AirTag’in yer aldığı eşya kullanıcıdan uzaklaşmaya başladığı an Find My ağı eşyanın yine kısa zamanda bulunmasını sağlıyor. Find My ağı, bir milyar Apple cihazına yaklaşıyor ve kayıp bir AirTag’den gelen Bluetooth sinyallerini algılayarak konumun anonim olarak belirlenmesini sağlıyor.

Apple AirTag’in fiyatı 300 TL olarak açıklandı. Dört adet AirTag’in bulunduğu paketin fiyatı ise 1000 TL olarak belirtildi.

Güncel İçerikler