Web uygulamalarını önden test etmenizi sağlayan yerli girişim PreFlight, 1.2 milyon dolar yatırım aldı

Web uygulamalarını canlıya almadan önce kolay bir şekilde ve önden test etmenizi sağlayan platform PreFlight, 5 milyon dolar değerleme üzerinden 1.2 milyon dolar yatırım aldığını, bizimle iletişime geçerek duyurdu.

Mustafa Bayramoğlu tarafından kurulan yerli girişim PreFlight, ayrıca Y Combinator hızlandırma programı kapsamında da 150 bin dolar ek nakit destek aldı. Yatırımla birlikte toplam 1.35 milyon dolar elde etti.

Bu yatırım turuna; M25, HPVP, OCA ve Grand Ventures katıldı.

Chicago’da başlayan bir hikaye: PreFlight

Mustafa Bayramoğlu

Çalışmalarına ABD’nin Chicago eyaletinde başlayan Bayramoğlu “QA mühendislerin ilk olarak bir sistemi otomatikleştirmesi çok uzun zaman alıyor. Biz bu süreci 1 saate kadar düşürdük. Sistemimizi herkesin testi çok kolay bir şekilde oluşturabilmesi icin oluşturduk. Manual QA mühendisler genelde hemen test olayına başlayabiliyorlar fakat onların test etmesi genelde 3-4 saat sürebiliyor. Sadece zaman değil, ayrıca bu pahalı bir süreç.

QA Automation mühendisler ise bu işlemi kodlayarak (selenium, cypress, puppeteer) yapabiliyorlar fakat bu işlem genelde 2-3 ay sürebiliyor. Biz de bu süreçleri 1 saat gibi kısa bir zamana indirdik.” dedi.

Ürünün değer önerisiyle ilgili Bayramoğlu: “Rakip firmalarımız genelde Selenium, puppeteer kullanıyorlar. Bizim farkımız fare ve klavyeyi işletim sisteminde kullanarak tamamen bir kullanıcının hareketlerini mimik etmek. Selenium gibi framework’ler genel de fare tıklamasını tarayıcı içerisinde olmuş gibi varsayarak yaparlar. Bu yöntemin sıkıntısı genel olarak kullanıcı gibi değil de bir robot gibi davranıldığı için bazı özelliklerin çalışmaması gözden kaçırılabilir. PreFlight ile bu sorunu da çözüyoruz. Hedefimiz bir web uygulamasını bir kullanıcı gibi yani klavye ve fare kullanarak ile adapte olabilecek şekilde test etmek.” dedi.

PreFlight nasıl kullanılıyor?

Chrome eklentisi ile testlerinizi kaydettikten sonra, otomatik olarak testlerinizi Chrome, Firefox, Internet Explorer ve Edge gibi tarayıcılarda çalıştırabiliyorsunuz.

Güncel İçerikler