Urclimate: Meteoroloji verilerine dayalı risk analitiği raporu sunan SaaS platform

Workup’ın yeni başlayan 8. dönemine seçilen girişimlerden Urclimate; Sigorta, finans ve yatırımcı kuruluşlar için herhangi bir lokasyonun geçmiş dönem meteoroloji verilerine bakarak bölgenin fırtına, sel, yıldırım, yağış vb. parametreler açısından risk skorunun raporlanması ve sonrasında kısa vadeli risk tahmininin temin edilmesini sağlıyor.

Güven Fidan ve Bahadır Saylan tarafından İstanbul merkezli olarak kurulan Urclimate, herhangi bir tesisin konumu itibariyle hava durumu açısından taşıdığı riskin seviyesini saptıyor.

Sistemi kullanmak için, SaaS tabanlı platformdan kullanıcı istediği lokasyonunu seçip, o bölgeyle ilgili hem geçmiş dönem hava durumu bilgilerini, parametre tipine göre risk seviyesini ve 2 gün sonrası sahasında hava durumundan ötürü çalışıp, çalışamayacağını görebiliyor. Ayrıca platform, kurumsal firmalara tüm Türkiye için veritabanına sahip ve hava durumu verisi temin edebiliyor.

Güven Fidan, değer önerisiyle ilgili: “Müşterilerimiz verimiz sayesinde tesislerin poliçe ve kredi tutarlarını belirlerken, risk seviyesine göre optimizasyon yapıyorlar. 10 yıllık Alkazar firmasından spin-off olarak ayrılmamız, o firmadaki bilimsel alt yapımız, SaaS sistem ve cloud tecrübemiz kuvvetli yanlarımızdır. ” dedi.

Ayrıca, girişimin hedefleriyle ilgili: “Türkiye’nin geçmiş dönem meteoroloji verilerine dayanarak oluşturduğumuz risk haritasını globalde farklı ülkelere de uygulayarak ölçeğimizi büyütmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla kurucu ortağımız Bahadır şimdiden İngiletere’ye taşınarak oradaki müşteri potansiyeliyle ilgili de görüşmeleri yürütüyor.” dedi.

Urclimate, mevcut Alkazar şirketinin bir yatırımı olarak büyüdü. Girişimin şu anda ölçeklenmek için yatırım arayışı içerisinde olduğunu da söyleyebiliriz.

Güncel İçerikler