Twitter, canlı ses tabanlı sosyal ağ Clubhouse’u 4 milyar dolara satın almak için görüşmeler yaptı

Bloomberg’ün haberine göre Twitter, canlı ses ağı platformu Clubhouse ile yaklaşık 4 milyar dolarlık anlaşma değerine sahip potansiyel bir satın alım görüşmesi yaptı.

Rapora göre, görüşmeler son birkaç aydır gerçekleşiyor olsalar da artık devam etmiyorlar. Sona ermelerinin sebebi ise bilinmiyor. Bloomberg’in birkaç gün önce bildirdiğine göre, Clubhouse’un 4 milyar dolar değerleme ile bir yatırım turuna çıktığını söylemekte fayda var. Potansiyel satın alma görüşmelerini detaylandıran rapora baktığımızda ise önce Twitter ile yapılan görüşmelerin çöktüğünü, ve bunun da öz sermaye yatırımı karşılığında ek sermaye temin etme stratejisinde bir değişikliğe yol açtığını görüyoruz.

Twitter birkaç ay önce Clubhouse’a çok benzeyen sesli sohbet odası ürünü Spaces’ı kademeli olarak kullanıma sundu. Bu sırada Clubhouse, para kazanma çalışmalarının ilki olan Clubhouse Payments’ı başlattı. Clubhouse Payments kullanıcıların platformdaki diğer içerik oluşturuculara doğrudan ödeme göndermesine olanak tanıdı.

Ancak Clubhouse Payments beklenilenin aksine Clubhouse’a hiç kazanç sağlamadı. Bunun yerine para kazanma gidişatlarını fonların tamamını alan kullanıcılar şekillendirdi.

Twitter ve Clubhouse arasındaki bu görüşmelerin ayrıntılarını bilmiyor olsak da özellikle Twitter’ın yeni özelliği Spaces göz önüne alındığında, sosyal iletişim ağının Clubhouse için yapacağı ödemenin fiyat etiketi de bir hayli pahalı olacak gibi görünüyor.

Clubhouse’un önceden gördüğü ilgili ne kadar inkar edilemez olsa da, uzun ömürlülüğü hakkında hala çok sayıda soru var. Ayrıca diğer platformlar tarafından kopyalanmış olması, Clubhouse’un bir özellik mi yoksa başlı başına bir ürün mü olduğu sorularını akla getiriyor.

Sizler için özellikle pandemi döneminde vazgeçilmez dostumuz olmuş olan, ancak maalesef yavaşça popülerliğini yitirmeye başlayan sansasyonel sesli sohbet uygulaması Clubhouse’un hangi yöne doğru ilerleyeceğini yakından takip ediyor olacağız.

Güncel İçerikler