Ortak kullanıcılı belge düzenleme uygulaması Craft Docs, 8 milyon dolar Seri A yatırım aldı

Birden çok kişinin belge veya dosya üzerinde birlikte çalışmasına yardımcı olmak için oluşturulmuş bir iOS uygulaması olan Craft Docs, 2020 yılı Kasım ayında piyasaya sürüldü ve Creandum liderliğindeki 8 milyon dolarlık Seri A yatırım turunu tamamladı. Yatırım turuna InReach Ventures, Skyscanner‘ın kurucu ortağı Gareth Williams ve birçok farklı teknoloji girişimcileri de katıldı.

Şu anda iOS, iPadOS ve MacOS’ta mevcut olan Craft Docs, 2021’de API’leri, genişletilmiş entegrasyonları ve tarayıcı tabanlı bir düzenleyiciyi piyasaya sürmeyi planlıyor. Notion’a benzer bir verimlilik uygulaması olma isteklerinin olduğunu belirten CEO Balint Grosz, “Notion, wiki oluşturma ve yazmaya odaklı bir uygulama. Notion’dan gelen çok sayıda kullanıcımız var, ancak kullanıcılar için özellikle yazı içeriklerinde daha iyi çözümlerimiz olduğuna inanıyoruz. Notion, veritabanları ve yapısal içeriği ile çok güçlü bir uygulama olsa da insanlar onu başka şeyler için kullanıyor. Bu yüzden ürünlerimizdeki benzerlikler nedeniyle kullanıcılarımız tarafından çok güçlü bir rakip olarak görülüyoruz. Pazarlarımızın ortak olduğuna inanmıyorum ama Notion kullanıcıları bizim uygulamamızı kullanmayı tercih etmeye başlıyor ” dedi.

Bu durumun sıralı içerik oluşturmaktan çok uygulama deneyimine bağlı olduğunu belirten Grosz, ” Notların içinde notlar oluşturabileceğiniz bir yapıya sahibiz, bu nedenle her metin parçasıyla içerik ve gezinme stilinde değişiklikler ve eklemeler yapabilirsiniz. Bu, birçok ürünün sahip olmadığı bir özellik, dolayısıyla insanların Notion ile bizi karşılaştırma eğiliminde olmasının birincil nedenin bu olduğunu düşünüyoruz.” diyerek sözlerine ekleme yaptı. Craft, Notion’a göre en büyük avantajlarının UX olduğunu söylüyor. Uygulama kullanıcıları, veri depolama ve gizlilik, 3. taraf bulut hizmetleri ve diğer araçlarla entegrasyon özelliklerini kullanabiliyor. Creandum’dan Fredrik Cassel yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlk yatırım kararımızdan bu yana hem kullanıcıların Craft’a olan sevgisinden hem de ekibin güzel ve güçlü bir ürün yaratma konusundaki motivasyonlarından etkilendik.

Uygulamaya gelecek olan bağlantı ve veri erişilebilirliği ile ilgili özellikler, Craft’ı diğer rakiplerinden ayırıyor. ” InReach Ventures’ın Kurucu Ortağı Roberto Bonazinga, “Milyonlarca insanın düşüncelerini nasıl yapılandırıp bunları nasıl yazabileceğini yeniden keşfetmek için girişimin vizyonunun netliği ve cesaretinden etkilendiğimiz için Craft’a yatırım yaptık.” dedi.

Craft’ın piyasaya sürülmesi, yatırım alması ve Çin’in en büyük seyahat firması olan Trip.com Group tarafından 2016’da 1.75 milyar dolar satın alınmasının ardından girişimin ortaya çıkan bir “Skyscanner Mafia” olduğunu gösteriyor.

Güncel İçerikler