YouTube videolardan ‘beğenmeme’ sayısını kaldırmaya hazırlanıyor

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube, mevcut sosyal ağlar arasında kullanıcıların bir içeriği beğenmediğini tek bir butonla ifade edebildiği platform olarak büyük bir önem taşıyor. Kullanıcılar, YouTube’a yüklenen videolarda beğeni sayısını görebildiği gibi beğenmeme ya da popüler tabiriyle “dislike sayısını da görüntüleyebiliyor.

Beğenmeme sayısının sosyal ağlarda görünmesi sık sık tartışma konusu olurken YouTube, yaptığı açıklamada YouTube’un yeni arayüzüyle ilgili çeşitli denemeler gerçekleştirdiğini söyledi. Bu denemelerden birinde ise videolardaki beğenmeme sayısı artık gizleniyor. Ancak beğenmeme butonu, videoların altında yer almaya devam ediyor.

“İçerik üreticilerin beklentilerine göre alınmış bir karar”

YouTube, platformundaki içeriklerde beğenmeme sayısını kaldırmayı, içerik üreticilerin videolarına yapılan beğenmeme saldırılarına karşı bir yanıt olarak belirtiyor. Özetle, birbiriyle iyi geçinemeyen içerik üreticilerinin sahip olduğu hayran kitlelerinin gruplaşarak içerik üreticilere zarar vermek için videolarında beğenmeme tuşuna bastığı ve sayının herkese açık görünmesinin bu durumun önüne geçebileceği söyleniyor.

YouTube, henüz bu sayıyı tamamen gizleyeceğini söylemese de bu kararın tüm kullanıcılar için nihai karar olmasıyla birlikte, içerik üreticilerin hala kullanıcıların geri dönüşünü görebilmek için beğenmeme sayılarının içerik üreticiler tarafından görülmeye devam edileceğini belirtiyor.

Güncel İçerikler