Stars of Region’ın 2021 yılı yarışmasını kazanan girişimler: Blok-Z, Nanomed, PulpoAR

Girişim ekosistemi tüm dünyada iş yapış şekillerini değiştirirken bölgenin en büyük iş ve ekonomi buluşması etkinliklerinden biri olan Uludağ Ekonomi Zirvesi, bu yıl yine Google Türkiye sponsorluğunda ve Galata Business Angels iş birliğiyle bir kez daha düzenlendi.

Ülkeyi aynı zamanda bir girişimcilik üssü olarak da konumlandırmayı amaçlayan Stars Of Region’ın kazananları, zirvenin ilk gününde gerçekleşen törenle açıklandı.

Stars Of Region 1.’lik ödülünü Blok-Z alırken, PulpoAR 2.’lik ve Nanomed 3.’lük ödülüne layık görüldü. Artficial ise jüri özel ödülünü almaya hak kazandı. Seçilen ilk 3 girişim sırasıyla 1000 dolar, 2000 dolar ve 5000 dolar para ödülü de kazandı.

Dünyaya örnek olacak projeler

Stars Of Region 2021’in birincisi olan Blok-Z, enerji sektöründe yazılım hizmetleri sunuyor. 2018 yılında kurulan şirket, enerji sektöründeki dijital dönüşüm sürecinin blok zincir ile gerçekleştirilmesine destek oluyor. Blok-Z, herkesin yeşil enerjiye ekonomik, şeffaf ve takip edilebilir şekilde erişimine olanak sağlıyor.

Stars Of Region’ın ikincisi olan PulpoAR, sanal deneme çözümleri sunuyor. Güzellik markalarına terzi usulü çözümler sunan PULPOAR, gerçekçi ve kolay entegre edilebilen sanal deneme altyapısı ile son kullanıcıya ürünü satın almadan önce deneyimleme ve deneme fırsatı veriyor.

Üçüncülük ödülünü almaya hak kazanan Nanomed, 2017 yılından bu yana sağlık biyoteknolojileri alanında inovatif ürünler geliştiriyor. NANOMED, geliştirdiği biyosensörlerle tanı sürecini kısaltıp maliyetleri düşürüyor.

Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Artficial, İtalya merkezli heykel sanatının 3D baskı ile klonlanmasını sağlayan bir platform. Artficial, talep edilen heykelin 3D kopyasını alıp, 3D yazıcı ile istenilen boyutta ve renkte yeniden oluşturulmasını gerçekleştiriyor.

Yarışmacılar başvuruları ardından öncelikle bir ön elemeye tabi tutuldular. Yarı finale kalan adaylarla yapılan görüşmeler sonrasında toplam 10 finalist belirlendi. Finale kalan 10 girişimci sunumlarını Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yaptı. GBA yatırımcıları ve Zirve’nin konuşmacılarından oluşan liderler karşısında gerçekleşen sunumlarla ilk 3 belirlendi. Kazananların belirlenmesinde, girişimci fikirlerin özgünlüğü, ölçeklenebilirliği, pazarın büyüklüğü, girişimin yarattığı giriş bariyeri, girişimcinin ve ekibinin geçmiş deneyimleri göz önünde bulunduruldu.

Güncel İçerikler