Hindistan merkezli konum odaklı sosyal ağ girişimi Public App, 41 milyon dolar yatırım aldı

Kişilerin yakın çevredeki insanlarla bağlantı kurmasını sağlayan Hindistan merkezli sosyal platform Public App, yeni yatırım turunda 41 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım turu A91 Partners liderliğinde Lee Fixel’s Addition, SIG ve Tanglin Venture Partners‘in katılımıyla gerçekleşti ve Hintli girişimin değerli 250 milyon doların üzerinde yükseldi. Popüler haber uygulaması InShorts‘u da yöneten Hintli girişim, mevcut yatırımcılarından bazılarının da tura katıldığını söyledi. Girişim, yeni yatırımı teknoloji altyapısını genişletmek, içerikleri zenginleştirmek ve daha fazla yetenek işe almak için kullanacağını belirtti.

Public App kurucusu ve CEO’su Azhar Iqubal, şimdiden 50 milyondan fazla kullanıcının sosyal platformda yer aldığını ve farklı ülkelerde de yer alarak büyümeyi hedeflediğini söyledi. Nisan 2019’da kullanıma sunulan uygulama, Amazon, HDFC Bank, GSK gibi birkaç büyük firmanın ve politikacının ilgisini çekti. A91 Partners ortaklarından Hautam Mago, seçkin bir şirketin kurulmasına yardımcı olmak için kurucularla sürekli iletişimde kalacaklarını ve yakından çalışacaklarını belirtti. 

Büyük kitlelerin kullandığı Hint dillerinde (Hintçe, Bengalce, Pencapça, Telagu, Tamilce, Kannada, Malayalam, Odia, Assamca, Gujarati ve Marathi) kullanılabilen Public App, yerel olarak ses getirmek için büyük ve yerel işletme sahipleri, siyasi liderler, hükümet yetkilileri, gazeteciler ve ajanslar ile bağlantı kuruyor. Girişim, birçok yerel işletmenin de müşterilerine ulaşmak için uygulamayı kullandıklarını belirtiyor. Eğlence ve haber hizmetleri de sunan uygulama, her ay platformda 1 milyondan fazla video oluşturuluyor.

Güncel İçerikler