Cube Incubation, Avrupa merkezli GDEXA ile mentorluk odağında iş birliği yapmaya başladı

Teknopark İstanbul‘un kuluçka merkezi olan Cube Incubation global mentorluk ağını uluslararası işbirlikleriyle genişletiyor. Cube Incubation, global ölçekte faaliyetlerini sürdüren Avrupa merkezli GDEXA ile mentorluk odağında işbirliği yapmaya başladı.

Yapılan iş birliğiyle birlikte iki taraf mentor havuzlarını karşılıklı olarak programlarındaki girişimlerle buluşturuyor olacak. Böylelikle Cube Incubation bünyesindeki mentorlar GDEXA’nın küresel çapta destek verdiği girişimlere mentorluk hizmeti sağlarken, GDEXA’nın bünyesindeki mentorlar da Cube Incubation bünyesinde bulunan ve uluslararası pazarlara erişmeye hedefleyen girişimlere destek verecek.

Cube Incubation’ın hali hazırda akademi ve iş dünyasından yetkin yaklaşık 120 adet mentoru bulunuyor ve bu sayı her geçen gün daha da artıyor. GDEXA ise farklı ülkelerden 65 adet mentora sahip. Bu işbirliğiyle beraber hem sektörel açıdan hem de coğrafi açıdan oldukça geniş bir alan kapsanmış olacak. Ayrıca bu işbirliği kapsamında mentorların gelişimine yönelik eğitim faaliyetleri sağlanırken ve mentorların birbirleri arasında iş ağı oluşturmaları da desteklenecek.

İş birliğinin ilk etabı mentorluk odağında olmakla beraber yakın dönemde birçok alanda işbirliğinin genişletilmesi hedefleniyor. İşbirliğinin bir sonraki etabında iki kurum küresel çapta hızlandırma programları yapmayı hedefliyor. Cube Incubation yakın zamanda 10.000 m2’lik yeni binasını hizmete açmasıyla beraber tüm programlarını aşama aşama uluslararası seviyeye taşımaya başladığı bilgisini ifade etmek de fayda var. Bu açıdan yakın zamanda Cube Incubation’dan uluslararası girişimcilik ekosisteminde birçok işbirliği anlaşması duyacağız.

Türkiye’nin en büyük mentorluk havuzlarından birisine sahip olan Cube Incubation bir yandan Türkiye’den mentorluk başvurularını almaya devam ederken diğer yandan farklı ülkelerden de mentorluk başvurularını almaya devam ediyor.

Güncel İçerikler