25 milyon dolar büyüklüğe sahip Deniz Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruldu

Deniz Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Sermaye Piyasası Kurulu onayıyla DenizBank bünyesinde 2021 yılında; Avrupa ve MENA bölgelerinde global büyüme potansiyeli olan yenilikçi teknoloji girişimlerinin yatırım ve büyüme platformu olma vizyonuyla 25 milyon dolar sermaye ile kuruldu.

Deniz Ventures, bu çatı altında startup’lara sadece finansal destek sağlamakla kalmayıp Türkiye ve Avrupa’daki DenizBank’ın yaygın ağı ile değer katmayı amaçlıyor. Diğer yandan, DenizBank’ı yeni partnerlikler ve yeni iş modelleriyle geleceğe hazırlamak ve yatırım yaptıkları girişimlerle global başarılar yaratmak da hedefleri arasında.

DenizBank Deniz Akvaryum İnovasyon & Girişimcilik Merkezi Grup Müdürü Gürhan Çam, egirişim’e yaptığı özel açıklamada “İnovatif girişimleri desteklemek vizyonuyla kurduğumuz Deniz Akvaryum’da da bu hedef doğrultusunda yoğun şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Çam, DenizBank’ın bünyesinde kurulan inovasyon merkeziyle ilgili “Deniz Akvaryum’da, bankamızdaki ve kurum dışındaki potansiyeli olan startup’ları desteklemek, yeni medya ekosistemi için yeni nesil girişimler yetiştirmek ve blockchain projelerini hayata geçirmek üzere programlar hazırlanıyor. Deniz Ventures olarak Deniz Akvaryum mezunu girişimleri değerlendirecek; finansal teknolojiler dışında blockchain, yapay zeka, tarım teknolojileri, ticaret, turizm, sağlık ve biyoteknoloji sektörlerindeki startuplara da yatırım yapacağız.” dedi.

25 milyon dolarlık fon

Deniz Ventures’ın fon büyüklüğü 25 milyon dolar olacak ve fon 7 yıl boyunca aktif kalacak. Fon süresince ürün, satış ve ölçeklenme aşamasında olan 30’un üzerinde girişime; ilk aşamada ise tohum ve Seri A aşamalarındaki startup’lara yatırım yapmayı öngörüyor. Yatırım yapılan girişimler, aynı zamanda bankanın da stratejik partneri olacak. DenizBank’ın çeşitli coğrafyalarda faaliyet gösteren yapısı sayesinde bu girişimlere farklı pazarlara açılım imkanı sunulacak; DenizBank Finansal Hizmetler Grubu şirketleri ve bu şirketlerin mevcut müşterileri ile çalışma, satış ve partnerlik imkanları ile büyümelerine destek olunacak.

Girişimlerden hisse alımı

Deniz Ventures’ın girişimlerden temin edilecek hisse yüzdesi startup’ların değerleme ve yatırım aşamasına göre farklılık gösterecek.

Gürhan Çam son olarak: “Küresel salgının zorlu şartlarında kurulmuş bir fon olarak girişimlerin finansmanı açısından kritik değer yaratacağımız görüşündeyiz. Önümüzdeki dönemde, gelecek vaat eden girişimlerle stratejik ortak haline gelerek, önde gelen girişim sermayesi yatırım fonu olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Fonun ilk yatırımı: Midas

Geçtiğimiz günlerde sizlere Türk ve ABD hisse senetlerini kolayca alım satabileceğiniz Midas’ın 1 milyon dolarlık yatırımını paylaşmıştık.

Biz de egirişim olarak DenizBank ile doğrudan bağlantılı olup, yeni gelişmeler ve yatırımları oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler