Azerbaycan merkezli teslimat girişimi Fonibo, DAAL Venture Capital’den yatırım aldı

Son zamanlarda hızla gelişen, hızlı teslimat hizmetleri alanında hareketliliğin devam ettiğini görüyoruz. Pandemi ve dünyanın dört bir yanındaki diğer kapanma süreçleri nedeniyle, insanların alışveriş davranışları önemli ölçüde değişti ve hızlı teslimat hizmetleri günlük hayatımızın bir parçası haline geldi.

Nijat Manafov ve Misir Jafarov tarafından kurulan hızlı teslimat girişim Fonibo, geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü Suudi şirketi DAAL Venture Capital‘den 50 bin dolar yatırım aldı ve bir ilke imza atarak, Azerbaycan’a yurt dışından resmi yatırım getiren ilk girişimi oldu. 15 kişilik Fonibo ekibinin yaş ortalamasının ise 20 olduğu söyleniyor.

Kısa sürede geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan hizmet, artık binlerce kişiye evlerinden çıkmadan süpermarket, restoran ve diğer perakende satış noktalarından ürünlerini kapılarına kadar ulaştırıyor. Şu anda sadece Bakü’de faaliyet gösteren Fonibo, müşterilerine 15 dakikalık kısa bir teslimat süresi vaat ediyor. Hızlı teslimatın arkasındaki hızlı rotasyon planlaması ve otomatik çözümler, Fonibo’nun bu hizmeti herhangi bir deposu olmadan, insanlara sunmasını sağlıyor.

Kullanımı oldukça kolay bir uygulama olan Fonibo ile kullanıcılar, istedikleri ürünleri sepete ekleyebilir ve siparişlerini harita üzerinde seçilen alana tek dokunuşla teslim ala bilir. Güncellenen Fonibo’nun pazardaki rakiplerine göre en büyük avantajlarından biri de ekspres teslimat sağlamasıdır. Ekspres teslimat yoluyla kullanıcılar mektup, anahtar, belge ve s. herhangi bir öğeyi bir noktadan diğerine göndere ve ya teslim ala bilir. Güncellenen uygulamada pek çok sürpriz yenilik vaat eden firma, sipariş sonrası ürün ekleme veya çıkarma, sipariş veren asistanlarla iletişim halinde kalma gibi benzersiz avantajlar da sunuyor.

Şirket şu anda hizmet alanını genişletme, yeni kullanıcılar kazanma ve bir sonraki yatırımı alma hedefine doğru başarıyla ilerliyor.

Güncel İçerikler