10 milyonun üzerinde kullanıcısı olan yerli oyun girişimi Cube Games, yatırım aldı

2017 yılında Şevket Bedir tarafından 4 kişilik bir ekip ile kurulan yerli oyun girişimi Cube Games, ilk turda; Dora Capital, BA Ventures, Turgut Konukoğlu, Özhun Olgar ve Orkun Olgar gibi isimlerden yatırım aldığını bizimle paylaştı. Yatırımın değerlemesi veya miktarı açıklanmadı.

Hyper Casual ve Casual oyunlar üreten Cube Games, kurulduğundan bu kadar olan süreçte iki oyununu yayıncı aracılığı ile uygulama marketlerine sundu. Yayınladıkları oyunlar 10 milyonun üzerinden kullanıcıya ulaşmayı başardı. 2020 yılına geldiklerinde ise ekiplerini büyütmeye karar verdiler ve şu an geliştirme, pazarlama ve reklam gibi tüm süreçleri in-house yöneten 22 kişilik bir ekibe yükseldiler.

Oyun geliştirme ve tasarım süreçlerine ek olarak kendi bünyelerinde reklam kampanyalarını yöneten “marketing art” ve kullanıcı edinme & gelir yaratma süreçlerini yöneten “dijital pazarlama” ekipleri bulunuyor.

Girişimin kurucusu Şevket Bedir: “2018 yılında yayıncı aracılığı ile pazara sunduğumuz Blackship Royale ve Pick The Gold oyunları Day 1’de %60 üzerinde retention rakamına sahipti ve 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak USA Top 30’a girmeyi başardı. 2020’de in-house olarak yayınladığımız ilk projemiz olan Wax Inc. USA Top Chart’a girerek 2 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu projelere ek olarak IOS platformunda 40’ın üzerinde aktif oyunumuz bulunuyor.”

Ayrıca Bedir, egirişim’e gelecek hedefleriyle ilgili özel yaptığı açıklamada; “Türkiye’de yazılım ve oyun geliştirme alanında çok büyük başarılara imza atmış şirket ve stüdyolar mevcut. Bu başarılar bize hem ilham oluyor, hem de yapabileceklerimizin sınırı olmadığını gösteriyor. Güçlü yatırımcılarımız, deneyimimiz ve yetkin ekibimiz ile büyümeye devam ederken ülkemizin yazılım dünyasındaki konumunu da sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. Şu an üretim planımızda bulunan 5 adet hybrid-casual projeye ek olarak Casual ekibimiz Match 3 Puzzle sınıfında bir oyunu da geliştirmeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemde bu projeler ile 50 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Mobil oyunlarında; oyun içi satın alma ve reklam gösterme üzerine kurulu bir gelir modeli mevcut. Bugüne kadar Cube Games, IOS pazarına ağırlık vermişti, yeni dönemde bunu çeşitlendirerek hem coğrafi olarak hem de platform bazında büyütecek.

Yatırım ile beraber Emre Eren Kullakcı‘yı Yönetici Direktör olarak ekibe dahil oldu. Kendisi Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra hem Türkiye’de hem Dubai’de satış, pazarlama ve strateji departmanlarında oldukça başarılı bir kariyerin ardından Cube Games’e katıldı.

Bedir son olarak “Türkiye’de yazılım ve oyun geliştirme alanında çok büyük başarılara imza atmış şirket ve stüdyolar mevcut. Bu başarıların yarattığı gurur, ilham ve güçlü ekibimiz ile hem kendi markamızı büyütmeyi hem de ülkemizin yazılım dünyasındaki konumuna katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

Güncel İçerikler