Sosyal medya içerik üreticileri ile markaları tek platformda buluşturan Influenxio, 2 milyon dolar yatırım aldı

Markaları online platformu aracılığıyla Instagram’daki mikro içerik üreticilerle buluşturan Taipei merkezli Influenxio, DCM Ventures liderliğindeki Seri A öncesi yatırım turunu 2 milyon dolar ile tamamladı.

Sosyal medyadaki “mikro içerik üreticler” pazarlama stratejilerinde büyük önem kazanmaya devam ediyor. Influenxio’nun kurucusu ve CEO’su Allan Ko, binlerce takipçiye sahip olsalar da, mikro içerik üreticilerin belirli içeriğe ve kitleye hitap ederek ve takipçileri tarafından daha ilgi çekici ve güvenilir görüldüğünü belirtti.

2018’de kurulan Influenxio, tohum yatırımcısı SparkLabs Taipei de dahil olmak üzere toplamda 3 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Şu anda, Tayvan’da 100 bin ve Japonya’da 250 bin Instagram içerik üreticisi veri tabanıyla olduğu faaliyet göstermektedir. Şimdiye kadar 6 binden fazla marka Influenxio’nun platformuna kaydoldu ve binden fazla kampanya yürütmek için platform kullanıldı.

Influenxio, aldığı yeni yatırımı işe alma ve ürün geliştirme alanlarında kullanmayı planlıyor. Ko, girişimin yeni abonelik planının sektör için nispeten yeni bir model olduğunu, bu nedenle girişimin hedeflerinden birinin platformun işe yaradığını kanıtlamak olduğunu söyledi. Şirket ayrıca Japon platformunu kurmayı ve daha fazla ülkeye yayılmayı planlıyor. Influenxio, algoritmalarını iyileştirmek için geçmiş kampanyaları, performans verileri ve müşteri incelemelerini analiz ediyor. Küçük işletmelerin birçoğunun pazarlama yöneticisi olmadığı için Influenxio’nun abonelik planı onları her ay otomatik olarak yeni etkileyicilerle eşleştiriyor ve kampanyaların performans değerlendirmeleri için veriler sağlıyor.

Sosyal medya içerik üreticileri platformda katıldıkları her kampanya için yaklaşık 35-40 dolar kazanıyor ve gıda, moda, güzellik ve yaşam tarzı gibi sektörlerde hizmet veren markalar ile birlikte çalışıyor. Influenxio’yu piyasaya sürmeden önce Ko, dijital pazarlama alanında 15 yıl boyunca Yahoo!, Microsoft ve Google‘da çalıştı. Dijital pazarlama alanındaki deneyimleri ve bağlantıları ile daha fazla işletmeyi erişilebilir hale getirecek bir girişim yaratmak istedi. Yakın zamanda Shiseido, Shopee, iHerb ve KKBox gibi büyük markalar, Anneler Günü veya Noel gibi özel günler için hızlı bir şekilde pazarlama kampanyaları oluşturmak için Influenxio’yu kullandı. Ancak Influenxio’nun müşterilerinin çoğunu küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. Ko, bir ayda birkaç içerik üreticisiyle çalışarak marka bilinirliği oluşturmak için genellikle birden çok kampanya oluşturduklarını belirtti.

Influenxio’nun, AspireIQ, Upfluence ve Grin gibi diğer mikro içerik üretici odaklı girişimlere göre en büyük farkı, küçük işletmelere odaklanması ve içerik üreticisi kampanyaları için tek platformda işlerini halledecekleri pazar yeri olarak hizmet vermesi olduğu biliniyor.

Güncel İçerikler