Berlin merkezli kısa süreli konaklama platformu Cosi, 20 milyon Euro yatırım aldı

Butik otellere ve kısa süreli kiralanan apartman dairelerine alternatif sunan, Berlin merkezli girişim Cosi, 20 milyon Euro yatırım aldığını açıkladı.

Yatırımcalar arasında, lider bir emlak grubu olan Viyana merkezli Soravia, Cherry Ventures, e.ventures, Kreos Capital ve Bremke ile birlikte bir dizi bireysel yatırımcı yer alıyor. Cosi, yeni yatırımı Avrupa’dan dünyaya uluslararası büyümeyi hızlandırmak, yeni bir marka oluşturmak ve yeni bir stratejik iş birimi yaratmak için kullanacak.

Başlangıçta iyi işletilen butik otellerle veya yerelde yönetilen apartmanlarla rekabet eden, teknolojik altyapılı ve tam donanımlı bir konaklama hizmeti sunan girişim, mülk sahipleriyle uzun vadeli kira sözleşmeleri imzalıyor ardından bu dairelerin iç tasarımı için kontrolü sağlıyor. İlk kullanımdan sadakat programı katılımına kadar kullanıcı olan konuk, yolculuğu boyunca hizmet kalitesini dijitalden değerlendirebiliyor. Cosi’nin CEO’su Christian Gaiser, girişimin pandemi sürecinde kısıtlamalara rağmen geliştiğini belirtti. Bunun nedeni, Cosi’nin tatil seyahatine veya kısa iş seyahatlerine bağlı olmayan oluşan yeni taleplerden yararlanabilmesiydi. Girişimin, mid-stay yani bir ay veya daha uzun süre kalan konuklar, pandemi nedeniyle paylaşımlı olmayan yaşam alanlarına yönelenler ve inşaat gecikmeleriyle karşı karşıya kalan kişilerden oluşan bir kullanıcı kitlesi var. Gaiser, pandemi sürecinde %90’ın üzerinde doluluk oranına ulaştıklarını belirterek yeni kitlelere ulaşmak için kanallar oluşturmanın girişimleri için etkili bir büyüme yolu olduğuna değindi. Buna ek olarak, pandeminin büyük otellerde konaklamadan ziyade bireysel apartman tarzı konaklamaya talebin artışına olan katkısı olduğunu da söylüyor.

Cosi, özellikle düşük performans gösteren otel mülkleri için otel alanlarını devralma fırsatı ve ofis alanına olan talebin önemli ölçüde azalmasıyla birlikte girişim, mülk sahiplerinden alanlarını dönüştürme teklifleri alıyor. Gaiser, pandemi sürecinde emlak sektöründe güvenilirliği kazandıklarını ve iş planlarının güçlü olmasından dolayı bu süreçte bile büyüme sağladıklarını vurgulayarak yatırımcılarının desteklerini aldıklarından mutluluk duyduklarını belirtti.

Güncel İçerikler