1 milyon dolar ödül dağıtılacak olan Girişimcilik Dünya Kupası yarışmasına şimdi başvurun

Misk Global Forum, Global Girişimcilik Network’ü (GEN) ve Global Eğitim ve Liderlik Vakfı stratejik ortaklığında düzenlenen Girişimcilik Dünya Kupası (Entrepreneurship World Cup – EWC) şimdi girişimcilerin başvurularını bekliyor.

EWC Türkiye Ulusal Yarışması bu yıl Türkiye’deki girişimcileri geliştiren, destekleyen etkili programlar yapmak ve politikalar belirleyip uygulayarak Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla kurulan GEN Türkiye ulusal organizatörlüğünde gerçekleştiriliyor.

2020 yılında 35 bin yarışmacının girişimine ev sahipliği yapan EWC, 2021 yılında daha fazla girişimi bünyesinde ağırlamayı hedefliyor.

Eğer siz de ekibinizle girişiminize güveniyor, onu bir adım öteye taşımak ve globalde girişimlerinizi yarıştırmak istiyorsanız hemen başvurunuzu yapın!

Girişimcilik Dünya Kupası (Entrepreneurship World Cup-EWC) Nedir?

Girişimcilik Dünya Kupası, fikir aşamasından ölçek büyütmeye kadar her seviyedeki girişimciyi, yolculuklarındaki bir sonraki aşamaya ulaşmalarına yardımcı olan bir programdır. EWC, potansiyel yatırımları yatırımcı sunumu, online eğitim kaynakları, mentorlük ve para ödülü gibi fırsatlarla birlikte global bir platforma erişimle birleştiriyor.

Girişimcilik Dünya Kupası Kriterleri Nelerdir?

  • Giriş ücreti yoktur.
  • Tüm dünyadaki herhangi bir girişim başvuruda bulunabilir ve başvuru sahibi olabilir.
    Başvuru sahipleri yasal olarak kayıtlı olmalı veya ikamet ettikleri ülkeye kaydolmayı planlamalıdır.
  • Başvurusu yapılacak girişimlerin, global final itibariyle 7 yıldan daha kısa süreli faaliyette olması beklenmektedir.
  • EWC 2020 finalistleri, EWC 2021’e tekrar katılamaz.
  • Organizatörlerin çalışanları, iştirakleri, yan kuruluşları, reklam, tanıtım ajansları, tedarikçiler ve yakın aile üyeleri yarışmaya katılamazlar.

Girişimcilik Dünya Kupası Aşamaları Nelerdir?

Başvuru (Şubat – Haziran 2021)

Yarışmaya https://entrepreneurshipworldcup.com/ web sitesi adresinden başvuru yapılabilir. Başvurular otomatik olarak sürece dahil edilir ve aşamalarına uygun kategorilere ayrılır: Fikir, Erken, Büyüme. (Aşamaların detaylarını için tıklayınız.)

Hızlandırıcı 1 (Şubat – Nisan 2021)

Başvuru sahipleri Hızlandırıcı 1’e aşamalarına bakılmaksızın becerilerini geliştirmeleri ve online eğitim fırsatından yararlanması için davet edilir (örneğin yatırımcı sunumu eğitimi).

EWC Ulusal Yarışması (Temmuz 2021)

Hızlandırıcı 1’i tamamlayan girişimler tüm dünyada paralel gerçekleşen EWC Ulusal Yarışması’na katılırlar. EWC Türkiye Yarışması, GEN Türkiye tarafından organize edilecektir. EWC Türkiye’ye başvuru yapan girişimciler GEN Türkiye tarafından belirlenen jüri tarafından değerlendirilir. Yarışmayı başarıyla tamamlayan girişimler “Global Finalist” olmaya hak kazanırlar.

Hızlandırıcı 2 (Ağustos – Eylül 2021)

Tüm global finalistler iki veya üç dönemden oluşan bir online eğitim kampına katılmaya davet edilir. Ekipler haftalık 90 dakikalık atölyelere katılırlar. Bu atölyelerde ekipler girişimlerinin kendine has zorluklarını keşfetme, uygulanabilir çözümler ortaya koyma ve sunumlarını etkili kılmak için tasarlanmış bire bir mentorlük oturumlarına katılırlar. Böylelikle girişimciler “EWC 100” arasında yer almak için kendilerini geliştirme fırsatı yakalarlar.

Değerlendirme (Eylül 2021)

Global finalistler, Hızlandırıcı 2’deki performanslarına göre değerlendirilir. Seçilen ilk 100 ekip “EWC 100” olarak adlandırılacak ve EWC Global Finali’ne katılmaya hak kazanırlar.

EWC Global Final (Kasım 2021)

EWC 100, 1 Milyon Dolar nakit ve diğer milyonlarca dolarlık hizmet ve destek paketini kazanmak için Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAUST) tarafından düzenlenen hazırlık kampına davet edilir.

Post- EWC Desteği:

Tüm Global Finalistler, EWC’den sonra yarışmacıların tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmak için global bir network, rehberlik ve destek hizmetleri sunan GEN Starters Club’a kayıt edilir. EWC sonrası destek sağlamak için başka ortaklar da sağlanabilir.

Girişimcilik Dünya Kupası Ödülleri Nelerdir?

EWC 2021 Türkiye Ödülleri:

EWC Türkiye, bu ulusal finalistlerine ayni ve nakit olarak şekilde sürpriz ödüller verecektir. Ödüllerine detayları ileriki bir tarihte açıklanacaktır.

EWC Seyahat Bursu:

Tüm EWC 100 finalistlerine KAUST’ta gerçekleşecek olan global finale ve final öncesi EWC Eğitim Kampı’na katılmak üzere 1 ekip üyesi için seyahat bursu verilecektir.

EWC 2021 Nakit Ödülleri:

EWC 100, 75 milyon ABD Doları tutarında ayni hizmet ve 1 milyon ABD Doları tutarında nakit ödülü paylaşacaktır.

  • Şampiyon Ödülü: 500,000 $
  • İkincilik Ödülü: 250,000 $
  • Üçüncülük Ödülü: 100,000 $

Yukarıda listelenen ilk 3 ödüle ek olarak (herhangi bir aşamadan olabilir), ilk 3 ödülden birini almaya hak kazanamayan her aşamadan en yüksek puan alan takıma ayrı kategorilerde ödüller verilecektir.

Aşama Ödülleri:

  • Fikir Aşaması: 50,000 $
  • Erken Aşama: 50,000 $
  • Büyüme Aşaması: 50,000 $

Özel Ödül:

  • Sosyal Girişim: 50,000 $

Global Finalistler için EWC 2020 Hizmet Ödülleri:

  • 750,000 $değerinde 100 ayni hizmet ödülü
  • Yukarıdaki ödüllerden herhangi birini almamış diğer Global Finalistler 100.000 $ değerinde ayni hizmet ödülüne, erişecekler.

Başvurmak için: entrepreneurshipworldcup.com

Güncel İçerikler