Irak’ta ilk online market sipariş hizmeti veren girişim TipTop, çalışmalarına başladı

Sizlerle Aralık 2020’de hikayesini paylaştığımız TipTop, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği lansman ile Irak’ta çevrimiçi market hizmeti sağlayan ilk girişim olarak çalışmalarına başladı.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su olan Hasan Alsoud: “TipTop tüm insanların dostu olacak ve insanların evdeki sorunlarına çözümler sunacak. Şirket kurma fikrimiz yerel pazardaki eksikliğe dayanıyor. Müşterilerimizin çeşitli yiyecekleri evlerine en hızlı ve en güvenli yollarla ulaştırmak istiyoruz ve hedef pazardaki bu eksikliği kapatmak için modern teknolojiden faydalanıyoruz.” dedi.

Şirketin farklı departmanlarından yöneticiler konuşmalarında Irak’ta girişimciliğin önemi, başlamadan önce izlenen stratejiler ve çalışmaların yanı sıra TipTop müşterilerine ve ortaklarına değer katacak en son teknolojileri kullandıklarının üzerinde durdular.

Lansmanda Tiptop uygulamasının avantajları ve vizyonu açıklanırken, özellikle de yerel pazarın yeni, sürdürülebilir ve güvenilir çözümlere olan açlığı ele alındığında Tiptop’u en iyi seçenek yapan nedenlerden de bahsedildi. Kalite yetersizliği ve zayıf işletme sebebiyle çok sayıda firmanın kısa bir süre sonra kapandığı, özellikle günümüzde teknolojinin insanların hayatında oynadığı büyük rol ile hayatı kolaylaştıran ve zaman kurtaran çözümler bulmanın çok önemli olduğu belirtildi.

TipTop Market

Hasan Alsoud: “Tüketicilerin pazarda yaşadığı ihtiyacı gidermek için çeşitli taze gıdalar, meyve, sebze, et ve diğer ürünler dahil olmak üzere pek çok bakkaliye ürününü market fiyatlarıyla Irak’taki tüketicilere 30 dakika içinde ulaştıracak ilk online market-dark store uygulaması olan TipTop Market‘i açtık.” açıklamasını yaptı.

Ayrıca: “Şirketin kadrosu işe doğru bir şekilde başlamak için 6 ay boyunca uzmanlar tarafından belirli kurallar ve stratejiler üzerinde eğitildi. En iyi, en hızlı ve en kolay teslimat hizmetlerini sunmak, şirketin geniş yelpazedeki çözümlerinin ve hizmetlerinin gerekliliklerini karşılamak, ileride hizmeti daha da genişleterek yakın gelecekte Irak’ın tüm şehirlerine yayılarak açılacağız.”

Şirket, girişimciliği desteklemek için üniversiteler ve enstitülerle işbirliği yapma ve çeşitli milletlerden ve çeşitli alanlardan uzmanlar ve bilirkişilere deneyim kazanmaları için staj imkanı sunma konusundaki istekliliğini de belirtti.

Son olarak; kurucu ortaklardan ve CBO Kerem Aksoy ise:

“Müşterilerimize ve ortaklarımız olan restoran sahiplerine sürdürülebilir ve güvenilir çözümler sunmak görevimizdir. Yerel pazara katılarak müşterilerimize ve hissedarlarımıza katma değer sağlayan yeni lojistik çözümler ve teknolojiler sunacağız. Türkiye’den Irak’a hizmet veren bir şirket olarak, buraya kadar geldiğimiz için çok gururluyuz ve yakın gelecekte daha fazla hizmet vereceğiz.” dedi.

Irak’ın muazzam bir potansiyele sahip olduğunu ve uzun yıllardır çok sayıda şirketin iyi geliştirilmiş uygulamalarla kaliteli hizmet vermekte zorlandığını, özellikle pandemiden sonra dağıtım hizmetlerine duyulan açlık nedeniyle Irak pazarına bu tür hizmetleri ve uygulamaları sağlamak için küresel ve yerel şirketler arasında büyük bir rekabet olduğunu belirtmekte fayda var.

TipTop, Nisan 2020’de uluslararası standartlarda akıllı uygulamalar geliştirmek için çalışmalara başlamış Türkiye merkezli bir şirkettir. Resmi lansmanı Ocak 2021’de olan ve yakın zamanda hizmetlerini tüm Irak illerine genişletmeyi planlayan uygulama Arapça, Kürtçe ve İngilizce dillerinde kullanılabilmektedir.

Güncel İçerikler