Üreticiler için yazılım geliştiren Estonya merkezli Katana, 16 milyon dolar yatırım aldı

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için üretimde kurumsal kaynak planlaması (ERP) yazılımı geliştiren Estonya merkezli Katana, 11 milyon dolar Seri A yatırım turu ile toplamda 16 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım turunda Ott Kaukver (Checkout.com, CTO), Sten Tamkivi (Skype, CPO), Sergei Anikin (Pipedrive, CTO) ve Kairi Pauskar (TransferWise, eski insan kaynakları yöneticisi) gibi melek yatırımcı isimlerin yanında Avrupa girişim sermayesi şirketi Atomico ve Katana’nın eski yatırımcılarından 42Cap da yer alıyor.

2017 yılında Kristjan Vilosius (CEO), Priit Kaasik ve Hannes Kert tarafından kurulan Katana, küçük ve orta ölçekli üreticiler için geliştirdiği ERP yazılımı ile sektörde kendisini “üretici girişimcilerin gizli silahı” olarak tanımlıyor. İş fikrindeki amaç, üretim yönetiminde zaman kaybına sebep olan elektronik tablolar ve eski yazılımların yerine yeni teknolojileri kullanarak verimi arttırmaktır. Girişim aynı zamanda, birçok sektördeki bağımsız üreticilerin yer aldığı dijital pazarların yükselişi ve D2C(direct-to-consumer) kanallara sahip e-ticaret yapısının ortaya çıkışı gibi makro trendlere de ayak uyduruyor.

Vilosius, e-ticaret ortamındaki üreticilerin uzun süre var olmaya devam edeceğine vurgu yaparak üreticilerin birçok satış kanalından iş akışını yönetmesinin Katana ile mümkün ve kolay hale geldiğini belirtiyor. Amazon, Shopify ve WooCommerce gibi birçok popüler e-ticaret sitesi ile entegrasyon imkanı sunan Katana, tasarlanmış kolay arayüzü, envanter kontrolü ve optimizasyonu, ürün satın alma, ürün listelerini yönetme ve maliyetleri izleme gibi araçlar ile işletmelerin ürün üretiminden nakliyesine kadar olan süreci kontrol etmesini sağlıyor.

Güncel İçerikler