Earlybird Digital East Fund, 242 milyon dolarlık yeni fonunu duyurdu

Almanya merkezli Earlybird ile ilişkili olan ancak tamamen ayrı bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Earlybird Digital East Fund (DEF), 200 milyon euroluk yeni fonunu duyurdu. Yaklaşık 242 milyon dolara ulaşan bu fon, DEF’in bir önceki yatırım stratejisiyle aynı odakta ilerleyecek.

Earlybird Digital East Fund, yeni fonuyla birlikte ‘yükselen Avrupa‘ olarak konumlandırılan Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine ve Türkiye’ye odaklanacak. Türkiye’de önemli yatırımları bulunan fonun kurucu ortağı ve yatırımcısı Cem Sertoğlu, Türkiye’nin ilk melek yatırımcısı olarak da biliniyor. DEF, yeni fonla birlikte 8 yıldır şirkette görev alan Mehmet Atıcı‘yı da ortak olarak atadı.

DEF, yeni fonuyla da tohum ve Seri A yatırımlarına odaklanıyor

Kurulduğu günden beri girişimleri erken keşfeden ve erken yatırım sürecinde yer alan Digital East Fund, yeni fonunda da bu stratejisini değiştirmeyecek. DEF’in yatırım yapacağı girişimlerin genellikle tohum yatırım turuna ya da Seri A turuna katılacak.

DEF’in duyurulan yeni fonu hali hazırda dört girişime yatırım yaptı. Bu girişimler FintechOS, Payhawk, Picus ve Binalyze.

Türkiye’nin en büyük girişimlerine yatırım yaptı

Yeni fonuyla birlikte Türkiye’yi radarında tutacak olan Earlybird Digital East Fund’ın kurucuları Türkiye’nin en büyük çıkış yapan girişimleri olarak bilinen Peak Games, Trendyol, Yemek Sepeti ve GittiGidiyor‘da yatırımcıydı. Aynı zamanda Earlybird Digital East Fund’ın Türkiye’de tapu.com, obilet.com, Apsiyon ve Vivense gibi girişimlerde de yatırımı bulunuyor.

DEF’in kurucu ortağı Cem Sertoğlu, 2005 yılında SelectMinds girişimini Oracle’a satarak Silikon Vadisi’nden Türkiye’ye döndü. Türkiye’ye gelmesiyle birlikte yatırımlarına başladı ve 2013 yılında Peak Games ve Trendyol’un ilk melek yatırımcısı Evren Üçok ve Earlybird ile ortaklık kurdu. Intel Capital’de görev yapan Dan Lupu da bu ortaklığa dahil oldu ve 2014 yılında 150 milyon dolarlık Earlybird Digital East Fund I fonu kuruldu.

2014 ve 2019 yılları arasında UiPath, Hazelcast ve obilet.com yatırımlarıyla birlikte ilerleyen DEF, birçok girişiminde başarıyı yakaladı.

Güncel İçerikler