Canlı görüşmeyle ürün satmayı sağlayan girişim Talkshoplive, 3 milyon dolar yatırım aldı

Tüm dünyayı etkise alan pandemiyle birlikte kullanıcıların alışveriş alışkanlıkları da önemli oranda değişti. E-ticaret platformları ciddi büyüme rakamlarına ulaşırken alışveriş alışkanlıklarının değişmesi de yeni alışveriş platformlarının doğmasını ve büyümesini sağladı.

2018 yılında Bryan Moore ve kardeşi Tina tarafından kurulan ve pandemi döneminde önemli ölçüde büyüme gösteren canlı görüşmeyle ürün satışı yapılmasını sağlayan platform Talkshoplive, Spero Ventures‘tan 3 milyon dolar tohum yatırımı aldığını duyurdu. Daha önce Fox ve CBS gibi önemli medya platformlarında çalışan Bryan Moore, kendi girişimini kurarken canlı yayınlanan alışveriş deneyimlerinden ilham aldığını belirtiyor.

Talkshoplive ile birlikte isteyen herkes, canlı video ile potansiyel müşterilere ulaşarak elindeki ürünleri tanıtabiliyor. Aynı zamanda canlı yayın sayesinde ürünle ilgili deneyimlerini anlatması ve ürünlerle ilgili soruların yanıtlanması da kolaylaşıyor. Özellikle küçük işletmelerinin satışlarını arttırması için müşterilerine yönelik bir ikna kanalı olan Talkshoplive, ünlü isimler tarafından da kullanılıyor. Paul McCartney ve Garth Brooks gibi ünlü isimler de platformda ürünlerle ilgili deneyimlerini anlatıyor.

Bu platform küçük işletmelerin daha fazla müşteriye ulaşmasının yanı sıra ünlü isimlerin de imzalı gitarı, özel eşyaları gibi nesneleri satması için uygun bir ortama sahip. Aynı zamanda platformun sosyal sorumluluk projeleri için de kullanılabilmesi olası.

Güncel İçerikler