ARTIOX: Sanat eserlerine blockchain teknolojisi ile yatırım yapmanızı sağlayan yerli platform

Yerli girişim Artiox, değerli sanat eserlerini blockchain teknolojisi ile tokenize ederek kullanıcıların sanat eserlerine istediği zaman, dilediği miktarlarda yatırım yapabildiği ve bunun ticaretini kolayca yönetebildiği yeni nesil yerli bir sanat yatırım platformudur.

Tuncay Dakdevir ve Cemal Doğan tarafından Haziran 2019’da Ankara’da kurulan Artiox, en iyi değer saklama yollarından biri olan sanat yatırımlarında değerli sanat eserlerine yatırım yaparken gereken yüksek giriş sermayesi bariyerini ortadan kaldırarak küçük yatırımcıların da sanat yatırımı yapabilmesini sağlayarak hem sanat yatırımlarını daha demokratik hale getirmeyi hedefliyor hem de bu marketin daha akışkan olmasını sağlıyor.

Blockchain ile yatırım

Girişimin ürettiği değer önerisiyle ilgili kurucu ortaklardan Tuncay Dakdevir:

“Kullandığımız blockchain teknolojisi ve oluşturduğumuz platform sayesinde kullanıcılar eksper onaylı ve sigortalanmış olan eserlere ait oluşturulmuş özel tokenlerden diledikleri miktarda alarak bütçeleri doğrultusunda kendilerine çeşitli eserlerden oluşan bir portföy oluşturabiliyor, 7/24 aktif olan platformumuzda diledikleri zaman alım-satım yapabiliyor ve portföylerinin anlık değerlerini gözlemleyebiliyorlar. Ayrıca tüm bu işlemleri geleneksel modellere göre çok düşük olan komisyon oranı ile hızlıca gerçekleştirebiliyorlar. Haliyle kullanıcının belirlediği miktarda yatırım yapabilme, düşük komisyon, 7/24 açık market, hızlı işlem, portföy oluşturabilme, anlık değer ölçebilme ve varlığa dayalı token (asset backed cryptocurrency) arzı, Artiox’un benzersiz değer avantajları olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.

Artiox nasıl kullanılıyor?

Kullanıcı web sitesi üzerinden mail adresi ve parola ile hesap oluşturuyor. Ardından “1. seviye kimlik doğrulaması” gerçekleştirdikten sonra kendine ait banka hesabından web sitesinde belirtilen kurallara uygun şekilde Artiox’a yatırım yapmak istediği tutarı gönderiyor. Hesabına bakiye tanımlandığı andan itibaren dilediğince tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Bir ODTÜ Teknokent şirketi olan Artiox, Mayıs 2019’da 100 bin dolarlık tohum öncesi yatırım almıştı. Yeni görüşmelerin devam ettiği edindiğimiz bilgiler arasında.

Artiox’la ilgili tüm gelişmeleri egirişim üzerinden takip edebilirsiniz.

Güncel İçerikler