Legna Medikal, Semih Koçak’tan 1.86 milyon Euro değerleme ile yatırım aldı

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’da boşaltım sistemine yönelik medikal ürünler geliştiren Legna Medikal, iş insanı Semih Koçak’tan 1,86 Milyon Euro şirket değerlemesi ile yatırım aldı.

Şirket bu yatırımla; kolostomi (kalın bağırsağın bir ucunu karın duvarından çıkaran bir cerrahi ameliyat işlemi), ileostomi (İnce bağırsağın (ileum) bir ameliyat ile karın ön duvarına ağızlaştırılması) ve ürostomi (idrarın mesaneden uzaklaştırılması işlemi) operasyonları sonrası sızıntı, koku, gaz çıkışı ve istemsiz gerçekleşen boşaltım gibi problemler üzerine odaklanarak bunları ortadan kaldırmaya yönelik kritik bir sistem üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıracak. Legna Medikal bu projeyle; Aralık-2020’de dünyada bu alanda benzer bir mekanizma bulunmadığı için Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu’ndan (World Intellectual Property Organization – WIPO) PCT (Patent Cooperation Treaty) üzerinden “buluş” onayı alarak bir ilke imza attı. Şirket 30 ay içinde istediği ülkede patent başvurusu yapabilecek. Proje WIPO’nun tüm klasmanlarından A değerlemesi da öne çıkıyor. Legna Medikal önümüzdeki dönemde 3 yeni PCT başvurusu daha yaparak tasarımlarını koruma altına almayı hedefliyor.

Ostomi operasyonlarından olan kolostomi ve ileostomi işlemleri sonrası pek çok hasta boşaltım sistemindeki değişiklik sonrasında ortaya çıkan sorunlarla birlikte geçici veya hayat boyu bu torbaları kullanmak zorunda kalıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre dünyada yaklaşık 10 milyon hasta bu torbaları kullanıyor. Hastaların yüzde 50’si Asya kıtasında, yüzde 30’u Avrupa, yüzde 10’u Kuzey Amerika’da ve diğer yüzde 10’u farklı ülkelerde kullanılıyor. Legna Medikal Teknopark İstanbul’da gerçekleştirdiği çalışmalarla; ileri düzey mekanik ve elektronik tasarımı yapay zekâ ve big-data teknolojileriyle entegre ettiği Ar-Ge çalışmaları ile süreçlerini devam ettiriyor.

Az gelişmiş ülkelerdeki hastalara ürün hibelerimiz olacak

Aldıkları yatırımı ve Legna Medikal’in başarılı çalışmalarını değerlendiren şirket CEO’su Onur Tekeli: “Legna Medikal olarak takım olmanın hayalleri gerçeğe dönüştüreceği anlayışını benimsiyoruz. Bu kapsamda ekibimizle ve iş ortaklarımızla geliştirdiğimiz ürünler, alanında benzersiz çözümler sunan niteliklere sahip oluyor. Sayın Semih Koçak bize, hayalimize ve tabii geliştirdiğimiz mekanizmaya güvenerek bu yatırımı yaptı. 2021 yılı için projenin MVP aşamasını tamamlayacağız, sonrasında yeni bir yatırım turuna çıkacağız. Pazara gireceğimiz tarihle birlikte öncelikli olarak Türkiye ve Avrupa sonrasında ise Asya ve peşi sıra Amerika pazarlarına girme planlarımız bulunuyor. Belirlediğimiz stratejilerle pazarımızı globalleştireceğimize ve tıbbi cihaz alanında ihracat rakamlarına ciddi anlamda katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu projede önemli bir sosyal sorumluluk hedefimiz de bulunuyor. Hastalar, engelli bireyler, bebekler ve çocuklar için sosyal sorumluluk hedefimiz var. Ürünümüz ticari hale geldiğinde az gelişmiş ülkelerdeki hastalara ürün hibelerimiz olacak. İnsanların hayatını önemli derece etkileyen bu sorunun çözümü için çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz.” diyor.

Güncel İçerikler