İnsan bağışıklık sistemini yapay zekayla analiz eden Immunai, 60 milyon dolar yatırıma ulaştı

İnsanların bağışıklık sistemini otomasyonla analiz etmek için yapay zeka teknolojileri geliştiren Immunai, yapay zeka analizlerini geliştirmek için 60 milyon dolar yatırıma ulaştığını duyurdu. Şirket, sahip olduğu 60 milyon dolarlık fonu işlevsel genomik yeteneklerini büyütmek ve partnerlerinin yeni ilaç ve tedavi yöntemlerini keşfetmesi ve geliştirmesi için kullanacak.

Günümüzde genetik hastalıkların tedavisi bir hayli zorken birçok hastalık da tedavi edilemiyor. Uzmanlar, gen hücresi tedavileri ve kanser immünoterapileri gibi yeni ortaya çıkan tedavi yöntemlerinin tıp dünyasında devrim yaratacağını söylüyor. Ancak gen hücresi tedavileri ve kanser immünoterapileri gibi tedavi yöntemlerinin yeterleyince ilerleyememesinin önündeki en büyük engel, insanların karmaşık bağışıklık sistemi yapısının çözülememesi olarak görülüyor. Immunai ise geliştirdiği teknolojiler ve yapay zeka desteğiyle, bağışıklık sistemini analiz ederek bu tedavi yöntemlerinin önünü açacak.

Immunai’nin teknolojisi kan örneğinden 1TB veri elde ediyor

Immunai sahip olduğu teknolojilerle benzersiz hücrelerin profilini çıkararak, kan örneğinden bağışıklık sistemiyle ilgili detaylı bir veri analizi ortaya koyuyor. Her bir kan örneğinden yapılan analizin boyutu 1TB boyuta ulaşıyor ve bağışıklık sistemiyle ilgili her bir detay verilere yansıyor.

Immunai, 2018 yılında Harvard ve MIT’te doktora sonrası araştırmacı olarak görev yapan Noam Soloman ve MIT mezunu Luis Voloch tarafından kuruldu. Voloch, daha önce Palantir’de makine öğrenimi mühendisi olarak görev alıyordu.

Güncel İçerikler