GameStop olaylarıyla gündeme gelen Reddit, 250 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Reddit, E serisi yatırım turunu 250 milyon dolar yatırım alarak tamamladı. Vy Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Reddit’in daha önceki yatırımcıları arasında bulunan Andreessen Horowitz, Sequoia Capital ve Tencent Holdings katıldı.

Bu yatırımla birlikte bütçesine 250 milyon dolar dahil eden Reddit, yatırımı iş gücünü %100 büyütmek ve kullanıcı kitlesini hızlı bir şekilde arttırmak için kullanacağını belirtti. Birçok konuyla ilgili gündemin belirlenmesinde kritik oynayan Reddit platformu, geçtiğimiz günlerde yaşanan GameStop olaylarıyla tüm dünyada ses getirmişti.

Reddit aldığı yeni yatırımla içerik yatırımlarını sürdürecek

Aktif kullanıcı kitlesiyle günümüzdeki önemli platformlardan biri olmaya devam eden Reddit, aynı zamanda kendisine bağlı kitleyi hem tutmak hem de sadık kitlesini genişletmek istiyor. Bu yüzden yeni içerik alanlarına da yatırımlarını sürdüreceğini açıklayan şirket, bu hedefini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Dubsmash satın almasıyla da göstermişti.

Reddit, bu yatırımla birlikte video içerikleri, reklamlar ve tüketici ürünleri alanında yaptığı yatırımları arttıracak. Aynı zamanda şirket daha fazla ülkeye de açılarak diğer ülkelerdeki lokal toplulukları bir araya getirerek uluslararası pazardaki faaliyetlerini hızlandıracak.

Güncel İçerikler