Müzik sosyal medyası makromusic, Ömer Erkmen liderliğinde 2 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Dört üniversitesi öğrencisi Ataberk Özaydın, Atakan Gülbahar, Aybars Göçerler, Altan Özlü tarafından kurulan müzik sosyal medyası odaklı yerli girişim makromusic, Ömer Erkmen liderliğinde 2 milyon dolar değerleme ile ilk yatırımlarını aldı.

8. ayında 1.4 milyon indirmeye gelen makromusic’te, müzik zevki aynı olan ya da aynı anda aynı müziği ya da podcasti dinleyen kişiler eşleşip tanışabileceğiniz gibi, favori sanatçı ve müzikleriniz hakkında paylaşılanları görebilir ya da paylaşımlar yapabilirsiniz.

makromusic Kurucu Ortağı & CEO’su Ataberk Özaydın; “Genç ve deneyimsiz bir ekibiz, çok değerli mentorlarımız var, onların tecrübelerini birinci ağızdan dinliyoruz dolayısıyla deneyimlemeden tecrübe etmesini başarıyoruz. Tüm ekip her gün 16 saat çalışıyor ve motivasyonumuz çok yüksek. Yeni yatırımımızla birlikte makromusic’i Türkiye’de olduğu gibi global’de de milyonlarca kullanıcısı olan, global bir sosyal eşleşme uygulaması haline getirmek istiyoruz.” dedi.

Gençler arasında popüler ve hızla büyümeye devam ediyor

makromusic’i App Store ve Google Play Store’da zaman zaman En Popüler Sosyal Ağ – En Popüler Ücretsiz Uygulamalar – Trend Olanlar gibi kategorilerde devamlı olarak 1. sıralarda görebiliyoruz.

Kısa sürede düşük bütçeyle 1.4 milyon indirmeye gelen makromusic, Influencer Marketing ve Growth Hacking konseptlerini çok iyi uyguladıklarını ve kısa sürede büyümelerini buna bağlıyor.

Hedefimiz global

Henüz 21 yaşında yazılım mühendisliği 1. sınıf öğrencisi, makromusic CEO’su ve kurucu ortağı olan Ataberk Özaydın, 4. girişimi makromusic’in istatistiklerinin olumlu yönde hızla büyüdüğünü ve aldıkları yatırımı global hedefleri için değerlendireceklerini, her yeni güncellemelerinde istatistiklerini yüksek oranda arttırarak gelişmeye devam ettiklerini ve hedeflerinin yüksek olduğunu belirtiyor.

makromusic ekibi tamamen üniversiteli öğrencilerden oluşuyor

Genç ekip başarısını aynı zamanda şirket kültürlerine bağlıyor. Birlikte çok fazla çalışırken aynı zamanda beraberken çok eğlendiklerini ve birlikte vakit geçirmekten çok zevk aldıklarını belirtiyor.

Güncel makromusic ekibi ise şu şekilde;

  • Ataberk Özaydın (CO-FO & CEO) – Product & Business & Marketing – İSÜ Yazılım Mühendisliği öğrencisi,
  • Atakan Gülbahar (CO-FO & CTO) – Mobil Frontend Developer – İTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi,
  • Aybars Göçerler (CO-FO) – Backend Developer – BAU Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi,
  • Altan Özlü (CO-FO) – Backend Developer – BEU Yazılım Mühendisliği öğrencisi,
  • Arda Erem Karagöz – Mobil Frontend Developer & UX-UI Designer – BAU Yazılım Mühendisliği & İşletme Mühendisliği öğrencisi,
  • Naz Yüksek – Web Frontend Developer – KOÇ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi,
  • Elif Taşyumruk – Customer Relations Specialist & Researcher – KOÇ Ekonomi öğrencisi,
  • İlke Nida Özgün – Public Relations Specialist & Researcher – Lyon Lumière Üniversitesi Ekonomi & İşletme öğrencisi,
  • Zeynep Dündar – AI Developer – KOÇ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi.

Güncel İçerikler