Londra’da hizmet vermeye başlayan Getir, artık globale resmen açıldı

Sizlere geçtiğimiz günlerde 850 milyon dolar değerleme ile 128 milyon dolar yatırım aldığını duyurduğumuz Getir, bugün sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı resmi bir paylaşımla Londra‘da hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Bu adımla birlikte şirket, ilk global adımını atmış oldu. Artık Türkiye’den çıkan bir dünya markası girişimimiz daha oldu. Burada dikkat çeken unsurlardan biri, bazen girişimler globale açıldığında, yabancı terim olan bir isim ile çalışmalarına başlar, ancak Getir, kendi ismiyle yoluna devam etme kararı almış. Güzel bir hareket olmuş.

Getir, paylaştığı tweet’te “Artık Londra’ya da mutluluk getiriyoruz! Dünyada bir ilki Türkiye’de başlattık. 10 dakikada ürün getirdik. Türkiye’de onlarca şehirden sonra şimdi ‘Getir’ adıyla Londra’dayız. Heyecanlıyız, gururluyuz!” açıklamasını yaptı.

Getir, Ağustos 2018’de Wired UK tarafından seçilen İstanbul’un en gözde 10 girişimi arasında gösterilmişti. Aradan geçen 2 yılın ardından, aldığı yatırım ile aynı ülkede çalışmalarına başladı. 15 Ocak 2020’de de 38 milyon dolarlık Seri A yatırım almıştı.

Getir kurucusu Nazım Salur‘un egirişim ile yaptığı özel röportajda “getir’in birincil sattığı şey ürün değil zamandır.” demişti. Bakalım Londra halkı nasıl bir tepki verecek, ilerleyen zamanda göreceğiz.

Yeni gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler