SDG, 15 bin dolar hibeli program için Finans ve Tarım alanındaki girişimlerin 31 Ocak’a kadar başvurularını bekliyor

SDG Impact Accelerator (SKA Etki Hızlandırıcısı) büyük bir soruna çözüm getiren yeni teknoloji veya ürünler üzerinde çalışan girişimcileri destekleyerek piramidin en altındaki dezavantajlı grupların sorunlarına çözümler geliştirmek için çalışmalarına başladı.

Odak: Finansal Kapsayıcılık ve Dijital Tarım

Programa başvurmak için » sdgia.org

SDGia güncel çağrısı kapsamında, “Finansal Kapsayıcılık” ve “Dijital Tarım” alanlarında icatlarını ticarileştirmeye ve büyük sorunları çözecek sürdürülebilir iş modelleri kurmaya odaklanan, dünyanın her yerinden tutkulu ve üretken ekipler aranıyor. Finansal Kapsayıcılık çağrısı Bangladeş ile yürütülürken Dijital Tarım projesi ise Uganda ile yürütülüyor.

Ön Hızlandırma programını başarıyla tamamlayarak hızlandırma programına kabul edilen girişimciler SDGia uluslararası uzman ağından faydalanmanın yanında 15 bin dolara kadar hibeye hak kazanacak.

SDGia Finansal Kapsayıcılık ve Dijital Tarım çağrı başvuruları 31 Ocak 2021 23:59’a kadar devam ediyor.

Neden Katılmalı?

Programa Kabul edilen ekiplere sunulan olanaklar şu şekilde:

  • Sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda etki yaratma yolunda SDGia global ağının desteği
  • UNDP, UN Technology Bank, kamu, özel sektör, finans ve teknoloji uzmanlarından mentorluk
  • Hızlandırma programına kabul edildiklerinde $15.000 hibe
  • Program sonunda etki yatırımı fırsatı
  • Çözümlerini/ürünlerini yerel destek ile Bangladeş’te (Finansal Kapsayıcılık) veya Uganda’da (Dijital Tarım) uygulama şansı

Program Nasıl İlerliyor?

SDGia programı online eğitimler, çalıştaylar ve mentorluklarla ilerleyecek şekilde tasarlandı. Program Şubat 2021’de dört hafta sürecek bir Ön Hızlandırma Programı ile başlayacak. Bu adımı başarıyla tamamlayan takımlar Hızlandırma Programı’na kabul edilerek $15.000’lık hibeye hak kazanacaklar. Hızlandırma Programı sonrasında jüri tarafından seçilen takımlar etki yatırımı ve çözümlerini/ürünlerini yerel destek ile uygulama şansını elde edecek. Ayrıca başarılı bulunan takımlar Davos Zirvesi ve UN General Assembly’de çözümlerini anlatma şansına sahip olacak.

Güncel İçerikler