1 milyon dolar yatırımla kurulan deneyim paylaşımı odaklı yerli uygulama: Yoorbit

Yoorbit, deneyimlerinizi puanlayıp çevremize ilham vermeyi, bizim de başkalarının paylaştıklarından en iyileri keşfedip iyi olmayanları da farketmemizi sağlayan bir mobil uygulamadır.

Getir‘in eski iki çalışanı Serhat Köse ve Altan Açıkgöz tarafından kurulan Yoorbit, çalışmalarına İstanbul’da başladı. Yaklaşık 10 kişilik bir ekibi var.

Hepimiz, sürekli farklı farklı deneyimler yaşıyoruz. Kimi dizi izliyor, kimi restorana gidiyor, kimi yeni bir yemek tarifi deniyor, kimi oyun oynuyor, kimi doktora gidiyor, kimi çocuğuna bebek arabası alıyor, kimi otelde konaklıyor, kimi kitap okuyor, kimi bir şarkı dinliyor, kimi evinin boyasını değiştiriyor, kimi yeni aldığı yatakta uyuyor, kimi otomobiline kış lastiği taktırıyor.

Her bir deneyim altın kıymetinde ve kimisinden memnun kalınırken, bazıları idare ediyor, bazılarından pişman olurken, bir kısmı da çok iyi oluyor. Ama bu bilgi diğer insanlara akmıyor. Yoorbit, bu deneyimleri puanlayıp çevremize ilham vermeyi, bizim de başkalarının paylaştıklarından en iyileri keşfedip iyi olmayanları da farketmemizi sağlıyor. Bunu yaparken takip ettiğimiz insanların değerlendirmelerini ayrıca göstererek, kendi hayat tarzımıza yakın insanların puanlarıyla daha kişiselleşmiş bir değer bilgisine ulaşmamızı da imkan veriyor.

Yoorbit’in kurucu ortağı Altan Açıkgöz “Farklı uygulamalarda dağınık olarak yer alan puanlama bilgileri var. Örneğin, Booking’de otel, goodreads uygulamasında kitap, imdb’de film, zomato’da restoran. Bir de değerine ulaşmakta zorlandığımız kategoriler var. Örneğin, doktorlar, diş hekimleri, dekorasyon ürünleri, aktiviteler, bebek ürünleri vs. Yoorbit olarak tüm değerlendirmeleri tek bir yerde toplayarak kullanıcıya kişiselleştirilmiş seçenekler sunuyoruz.” dedi.

1 milyon dolarlık yatırım

Edindiğimiz ve teyit ettiğimiz bilgilere göre Yoorbit, ismi şu an gizli tutulan bireysel bir melek yatırımcıdan 1 milyon dolar yatırım aldı.

Uygulamayı indirip kayıt olduktan sonra mevcut paylaşımlarla etkileşime geçilip yeniden puanlanabilir ya da “+” butonuna basarak yeni bir paylaşım yapılabilir. Paylaşım yapmak; bir fotoğraf ve o deneyimle ilgili etiketleri ekleyip, puan vermekten ibaret. Yaklaşık 20 saniye gibi sürede kolayca yapılabiliyor.

Yoorbit uygulamasını merak ediyorsanız App Store veya Google Play‘den indirip deneyimlerinizi paylaşmaya veya paylaşılmış deneyimleri görebilirsiniz.

Güncel İçerikler