AKUT’un Güvendeyim uygulamasına yeni özellikler eklendi

Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği, “Genel Bilgi Teknolojileri” şirketi işbirliğinde geliştirdiği ve 1 yıl önce yayınına başladığı “Güvendeyim” uygulamasını; İngilizce dil desteği ardından, şimdi de yeni özelliklerle güncelledi.

3 yeni özellik

Google Play ve Apple App Store üzerinden yayında olan uygulamaya; acil durumlarda kullanılmak üzere siren ve titreşim butonu, ana ekran için karanlık mod desteği ve akut://güvendeyim şeklinde farklı uygulamalardan açılabilmesi için URL Scheme seçeneği eklendi. Siren ve titreşim özelliği, “Ayarlar” menüsünden “sürekli çal” ya da “bir defa çal” şeklinde tercih edilebiliyor.

Mobil afet rehberi

“Güvendeyim”, doğal afet durumlarında, konum bilgilerinizin kısa mesaj yoluyla daha önceden belirlediğiniz kişilere gönderilerek, güvende olduğunuzun bildirilmesine yardım eden bir mobil uygulama. Aynı zamanda, deprem, sel ve yangın konularındaki bazı temel bilgilere; yine uygulamanın menüsü üzerinden ulaşılabiliyor. Kısacası uygulamayı, afetlere karşı bir mobil rehber gibi düşünebilirsiniz.

Kullanım için internet gerekmiyor

Uygulamanın bekli de en önemli özelliği, internetsiz çalışabiliyor olması. Aramanın mümkün olmadığı, internetin çalışmadığı, SMS’lerin devreye girdiği doğal afet durumlarında, tek bir butona basılması, konumunuzun paylaşılması için yeterli oluyor. Uygulamanın Ayarlar bölümünden, acil durumlarda haber iletilmesini istediğiniz, en fazla 5 kişinin telefon numarasını ekleyebiliyorsunuz. Daha sağlıklı çalışabilmesi adına, aynı şehirde yaşamayan en az bir yakınınızın numarasının uygulamaya eklenmesi öneriliyor.

Standart SMS tarifesi üzerinden operatör tarafından ücretlendirilen uygulama, GPS servisi üzerinden konumun alınması, telefonun marka modeli ile bulunulan ortam gibi değişkenlere göre farklı sürelerde işlem gerçekleştirebiliyor.

Güncel İçerikler