İnovasyon ve girişimcilik platformu Plug and Play, MEXT ile İstanbul’da girişimlere kapılarını açtı

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), dünyanın en büyük inovasyon ve girişimcilik platformlarından biri olan Plug and Play’i İstanbul’a getirdi. Tüm detaylara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Toplam 9 milyar dolarlık yatırım portföyüne sahip olan Plug and Play, girişimciyi, sanayiciyi ve yatırımcıyı buluşturacak. Yenilikçi fikrini uygulamaya geçirmiş girişimciler, MESS üyesi şirketler ile ortaklıklar kurabilecek. Küresel iş birliği ağına dahil olarak hızlı gelişme olanağı bulacaklar. Sanayiciler de dünyanın her yerindeki girişimcilerin inovasyonlarından faydalanıp ülkemizin ihracatını ve istihdamı artırabilecekler.

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, ekonomiye ‘yeni yıl hediyesi’ olarak tanımladığı Plug and Play’i Türkiye’ye kazandırmaktan gurur duyduklarını söyledi. Akkol, “Bu iş birliği ile İstanbul açık inovasyonda küresel ekosistemin bölgesel merkezi olacak. MESS üyesi şirketler, girişimci ve yatırımcılar buluşacak. Girişimci, sanayici ve ülkemiz kazanacak” dedi. Plug and Play İstanbul Platformu, MESS’in teknoloji merkezi MEXT içinde faaliyet gösterecek.

Sadece 20 ülkede hizmet veren Plug and Play’in İstanbul’da platform açmasıyla, Türkiye, küresel girişim ekosisteminin bölgesel merkezlerinden biri olacak. Plug and Play Platformu, İstanbul üzerinden Doğu Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya, Rusya’dan Orta Doğu’ya uzanan geniş coğrafyada 12 ülkeye hizmet edecek. Platform, sadece bu ülkelerin girişimcilerine ulaşmakla kalmayıp iş dünyasını yönlendiren, nabzını tutan bir merkez olacak. Plug and Play İstanbul Platformu, girişimcileri ve sanayicimizin gelişimini destekleyecek. Ülkemizin ihracat ve milli gelirine katkıda bulunacak.

9 milyar dolarlık yatırım portföyü

Merkezi Silikon Vadisi’nde bulunan ve MESS Teknoloji Merkezi MEXT işbirliği ile İstanbul’a gelen Plug and Play, yılda 60’dan fazla hızlandırma programı düzenliyor. Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip Dropbox, PayPal, Hippo, Honey, Rappi, N26 gibi şirketlerin kısa süre içinde milyar dolarlık değere ulaşmasını (unicorn) sağlayan Plug and Play, toplam 9 milyar dolarlık yatırım portföyüne sahip. Platform, sadece geçtiğimiz yıl globalde 1450’den fazla girişim ile çalıştı. Küresel havuzunda 40 binin üzerinde girişim bulunuyor. 400’den fazla kurumsal ortağı olan Plug and Play’in tüm ekosistemi, dünyanın en ileri en kapsamlı ve en büyük teknoloji merkezi MEXT aracılığıyla Türk sanayicisi ve girişimcisinin hizmetine açılıyor.

Yerli girişimler roketlenecek!

Plug and Play İstanbul Platformu, girişimcileri, ülkemizin lider sanayi şirketleri ve küresel yatırımcılarla buluşturacak. Girişimciler, MEXT içinde kendilerine ayrılmış ofislerde çalışabilecekler. Çözümlerini, MEXT dijital fabrikada deneyimleyerek olgunlaştırabilecekler. Türkiye’nin önde gelen 250 sanayi şirketi olan MESS üyelerine çözümlerini tanıtarak hızla gelişme, ortaklık kurma imkanı bulabilecekler. Girişimciler aynı zamanda Plug and Play’in sahip olduğu küresel ağlarda yatırımcılara kendilerini tanıtıp roket hızıyla gelişme imkanına kavuşacak.

Sanayici rekabette fark yaratacak

MESS üyesi sanayiciler, Plug and Play İstanbul Platformu’nda ihtiyaçlarına uygun çözümü bulunan yerel ve küresel girişimcilerle bir araya gelebilecek. Sanayiciler, Türkiye ile birlikte dünyanın her yerinden inovatif girişimlerden faydalanarak rekabette fark yaratacak. Bu platform, sanayicilerimizin daha rekabetçi olmasına, ülkemiz ihracatı, milli geliri ve istihdamın artmasına katkıda bulunacak.

Yatırımcı, girişimciyle birlikte büyüyecek

Plug and Play’in İstanbul’a gelmesi, girişimcileri destekleyecek yatırımcılar için de fırsatlar doğuracak. Sanayici ve yatırımcılar, fikir ve projelere erken dönemde yatırım yaparak yerli girişim ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayabilecekler. Yatırımcılar, ticarileşmiş fikirleri yakından görebilecek, girişimlere ortak ya da yatırımcı olabilecekler. Platform, nesnelerin interneti, tedarik zinciri, malzeme ve enerji konularına öncelik verecek.

Bilgi ve deneyim alışverişi başarıyı getiriyor

Plug and Play İstanbul Platformu’nun tanıtım toplantısında konuşan MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, ekonomiye yeni yıl hediyesi sunduklarını ifade etti. “Bu iş birliği ile İstanbul, açık inovasyonda küresel ekosistemin bölgesel merkezi olacak. MESS üyesi şirketler, girişimci ve yatırımcılar buluşacak. Girişimci, sanayici ve ülkemiz kazanacak” diye konuşan Özgür Burak Akkol şöyle devam etti: “Bugün teknoloji devriminin tam ortasındayız. İş birliği temelli açık inovasyon bu döneme ayak uydurmamız için kilit derecede önemli. Sanayicimiz, 4. Sanayi Devrimi ile gelen imkanları değerlendirmek zorunda. Farklılaşan rekabete ayak uydurmamızın yolu, teknoloji ekosistemleri, girişimciler ve kurumlar arasında bilgi ve deneyim alışverişi yapmaktan geçiyor. İşte, küresel girişimcilik ekosisteminin en güçlü platformunu Türkiye’ye getirmemiz bu yüzden önemli.”

“Turconların çıkmasına katkı sağlayacağız”

Plug and Play İstanbul Platformu için yoğun bir program hazırladıklarını ifade eden Akkol, ilk etapta 50 girişime ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Çin ve Viyana arasındaki coğrafyada en kapsamlı iş geliştirme programını hayata geçirdiklerini vurgulayan Akkol, şöyle devam etti: “Girişimler, bu platform ile hızlı bir büyüme dönemine girerek adeta roketlenecek. Unicorn potansiyeline sahip girişimleri destekleyerek dünyaya açılmalarına katkı sağlayacağız. Onların bu hedefe ulaşmalarına vesile olup Turcornlar çıkmasını destekleyeceğiz.”

Plug and Play Kurucusu Saeed Amidi de açılışta yaptığı konuşmada dijital dönüşümün önemine vurgu yaptı. Amidi, “Sanayi, inanılmaz bir dönüşüm geçiriyor. 250 lider şirketin üye olduğu MESS ile ortaklığımız, büyük kuruluşların değişimi kucaklamak ve teknolojiyi bulmak için ne kadar önemli adımlar attığının mükemmel bir örneği olacak” diye konuştu.

Güncel İçerikler