HSBC Türkiye, İklim Eylemi için çözüm üreten beş girişimi destekleyeceği programın çağrısını açtı

HSBC Türkiye’nin hayata geçirdiği ‘Sürdürülebilir Büyüme Programı’ kapsamında bu yıl, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan ‘İklim Eylemi’ne yönelik çalışmalar yapan start-up şirketler desteklenecek.

HSBC Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma ve büyümeye katkı sağlamak amacıyla sosyal fayda sağlayan startup’lara yönelik geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Sürdürülebilir Büyüme Programı devam ediyor.

Bu yıl, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Hackquarters iş birliğiyle yürütülen program, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan İklim Eylemi kapsamında çözüm ve teknolojiler üreten startup’ları destekleyecek.

Program kapsamında 5 startup 6 aylık hızlandırma programına dahil olacak.

Program ile ‘İklim Eylemi’ne yönelik teknoloji ve çözümlerin desteklenmesi, sosyal fayda odaklı start-up’ların sürdürülebilir iş modellerini büyütmesi ve Türkiye’de start-up şirketler, girişimciler, mentorlar ve yatırımcılardan oluşan güçlü bir ekosistem inşa edilmesine destek olunması amaçlanıyor.

Son başvuru: 8 Şubat 2021

Program kapsamında, farklı alanlarda uzman 20 kişiden oluşan bir mentor ekibi, işletme modeli, ürün geliştirme, pazarlama, yatırımcı ilişkileri, iş geliştirme, iletişim stratejileri, markalaşma, tasarım, patent, hukuk ve grafik tasarım gibi alanlarda programa katılmaya hak kazanan 5 start-up şirketi 6 ay boyunca sürekli destekleyecek. Start-up’lar programdan mezun olduklarında prototiplendirme ve ürün lansmanı, global bir etki yaratma, ağ oluşturma (networking), büyüme ve satış alanlarında çok kapsamlı bir eğitimden geçmiş olacaklar.

Programa 8 Şubat 2021 tarihine kadar sustainablegrowthprogram.com adresinden başvurabilirsiniz.

Güncel İçerikler