SabancıDx yeni nesil performans yönetimi uygulaması Perfx’i duyurdu

Firmaların değerleri ve stratejisi ile uyumlu, esnek, şeffaf ve geri bildirime dayalı sürekli performans yönetim platformu Perfx, sunduğu yeni nesil kullanıcı deneyimi ve her yerden her zaman ulaşılabilir olması ile şirket stratejilerine odaklanma ve ortak hedeflere ulaşma avantajlarını sağlıyor.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren dijital ve analitik şirket SabancıDx, insan kaynakları alanındaki uygulamalarına bir yenisini ekleyerek, yeni nesil performans yönetimi uygulaması Perfx‘i tanıttı.

18 yılı aşkın süredir insan kaynakları süreçlerinin dijitalleşmesine öncülük eden SabancıDx, Sabancı Topluluğu bünyesindeki farklı iş kollarının tecrübelerinden ve Holding’in insan kaynakları alanındaki vizyonundan da faydalanarak Perfx’i geliştirdi. Çözümün geliştirilmesinde dijitalleşen dünya ve değişen çalışma yaklaşımından ilham alınarak, performans yönetimindeki ihtiyaç ve trendler, en yeni teknolojiler ve kullanıcı deneyimi odağa alındı. Perfx, firmaların değerleri ve stratejisi ile uyumlu, esnek, şeffaf, açık iletişimi destekleyen ileri ve geri bildirime dayalı yeni nesil bir performans yönetim platformu olarak öne çıkıyor.

İnsan kaynakları stratejilerine yön veren özellikleriyle farklılaşan Perfx, sunduğu çevik ve sürekli yapı sayesinde çalışanların performans seviyelerinin anlık takibinin yapılmasını sağlıyor. Yıl boyu açık bir sistem, hızlı adaptasyon ve sürekli kullanım ile çalışanların performans sistemini yılda bir kez kullandıkları yapı olmaktan çıkarıp kolayca benimseyecekleri, günlük rutinlerinin bir parçası olacak yapıya dönüştürüyor ve insan kaynakları değerlendirme süreçlerindeki yönetimsel iş yükünü de hafifletiyor.

Perfx’in geliştirilmesinde SabancıDx ve Sabancı Topluluğu güç birliği

Perfx, SabancıDx’in tecrübe ve teknoloji gücünün yanı sıra Sabancı Topluluğu firmalarının insan kaynakları yönetim tecrübesinden de faydalanarak geliştirildi. Fiziksel olarak ayrı kalınan pandemi döneminde ve uzaktan çalışmanın artık hayatımızın önemli bir parçası olduğu günümüzde sürekli, dinamik ve agile bir performans yönetim süreci sunan Perfx ile mesafelerin yarattığı engeller ortadan kalktı. Bu kadar büyük bir ekosistem tarafından kullanılması, Perfx’in sahip olduğu öncü ve yaratıcı yetkinliklerin ortaya çıkmasını kolaylaştırırken uygulama için de önemli bir katma değer yaratıyor.

Perfx kurumlarda geri ve ileri bildirim kültürünün oluşmasını sağlıyor

Yeni neslin kullanıcı deneyimini özelliklerini taşıyan Perfx, yenilikçi ve kullanışlı arayüzü sayesinde insan kaynakları profesyonellerine kolay yönetilebilir bir süreç sunuyor. Açık iletişim ve sürekli diyalog imkanı ise yöneticilere performans ilerleyişini takip etme imkânı tanıyor. Perfx, tüm bu yönleriyle kurumsal yaşamda önemi giderek artan geri ve ileri bildirim kültürünün kurum içinde oluşmasına da önemli katkılar sağlıyor. Yöneticiler ve çalışanlar arasında, konulan hedeflere yönelik yıl boyu bire bir görüşmelerin organize edilmesini sağlarken, çalışan-yönetici işbirliğiyle yetkinliklerin gelişimine de olanak tanıyor.

Mekan ve zaman bağımsız erişim

Perfx kullanıcılarına çok güçlü bir mobil uygulama sunuyor. Bu sayede hem çalışanlar hem de insan kaynakları yöneticileri tüm süreçlere dilekleri yerden kolayca ulaşabiliyor. Yeni hedef ekleme, geri bildirim verme, form onaylama gibi işlemleri anında mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Kolay takip, hızlı aksiyon

Perfx’in yenilikçi arayüzü sayesinde yardıma ihtiyaç duymadan hem çalışan hem de yöneticiler kolayca hedef belirleyip belirlenen hedefler için iş akışı süreçlerini hızlıca başlatabiliyor.

Perfx, insan kaynakları yöneticilerinin yeni nesil performans yönetimini çok sevmelerini sağlayacak, iş yüklerini hafifletecek çok önemli özellikler de barındırıyor. Çalışanlar hedeflere kilometre taşı girebilme özelliği ile yapılması gereken işlerin planlanmasını kendileri yaparken hatırlatıcılar ise takip edilmesine olanak sağlıyor. Yöneticiler bu planları görüp, kolayca takip edebiliyor. Çalışanlar ve yöneticiler kendi performans süreçlerini yönetirken, insan kaynakları yöneticilerine katma değerli işler üretebilmek için zaman yaratıyor.

Perfx ile yeni nesil performans yönetimi ve ileri teknoloji parmaklarınızın ucunda
İleri seviye veri güvenliği, yüksek teknoloji ve altyapı, bulut çözüm ile erişim kolaylığı ve farklı çözümlerle kolay entegrasyon avantajlarını beraberinde getiren Perfx, veri ambarı ve çevrimdışı raporlama, ​yöneticiler için tasarlanmış Dashboard’lar, esnek raporlama ve kapsamlı analiz yeteneği ile insan kaynakları yöneticilerinin vazgeçilmezi haline geliyor.

“Firmaların dönüşümden güçlenerek çıkmaları için insan kaynakları süreçlerini dijitalleştirmeyi hedefliyoruz”

Perfx’in iş hayatında yaşanan dönüşümün gerekliliklerine sahip olduğunun altını çizen Satış ve Ürün Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Özlem Kalkan; “Dijital dönüşüm, iş hayatındaki öncelikleri ve alışkanlıkları da kökten değiştiriyor. Biz de yenilikçi ve sürekli gelişimi hedefleyen bir şirket olarak firmalara bu alandaki en iyi çözümleri sunabilmek için insan kaynakları ürün ailemize yeni ürünler ekliyoruz. Yaşanan bu değişimden firmaların güçlenerek çıkmaları için değerleri ve stratejileri ile uyumlu, esnek, şeffaf, açık iletişimi destekleyen ileri ve geri bildirime dayalı yeni nesil performans yönetim platformu Perfx’i geliştirdik. Yeni dönemde dijitalleşen insan kaynakları süreçleri, firmaların işveren markalarının olumlu algılar üzerine inşa edilmesi, çalışan deneyimi ve ortak hedefler ile ilerlenmesi açısından kritik önemde olacak. Dijitalleşmeye dayalı insan kaynakları uygulamaları, firmalara çalışanlarıyla ilgili verileri derin bir şekilde analiz etme, değişiklikleri anlık takip edebilme ve bu veriler üzerine uygulamalar geliştirme imkânını tanıyor. Bu trendler doğrultusunda öncü ve yaratıcı bir yaklaşımla geliştirilen Perfx, organizasyonları sürekli performans yönetimi ile süreçlerinde bir adım öne taşıyor. Kullanıcılara sağlanan kolay kullanım ve ulaşımın yanı sıra, dönemin gerekliliklerinden açık iletişim ve sürekli diyalog imkanı ile yöneticiler, çalışanların performans ilerleyişini dinamik bir ortamda takip edebiliyorlar. Bir yıldır Holding bünyesinde kullandığımız Perfx’in, yola çıkarken arzuladığımız yetkinliklerin hepsine sahip bir çözüm olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Güncel İçerikler