Kullanıcılarına kendi zevklerine uygun tavsiyelerde bulunan yerli sosyal ağ Charmy, 3.4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Yerli sosyal ağ Charmy, ikinci turda; Erdem Yurdanur, yine Yurdanur’un şirketi olan Kokteyl Bilgi Teknolojisi Hizmetleri A.Ş’den ve Odin Oto. Müh. Tic. A.Ş’den 3 milyon 400 bin TL değerleme ile Ticaret Sicil’den edindiğimiz bilgiye göre 1 milyon 160 bin TL yatırım aldı.

Charmy müzik, film, dizi ve kitap kategorilerinde paylaşımlar yapılan ve Charmy Asistan isimli kişisel tavsiye motoru üzerinden kullanıcılarına kendi zevklerine uygun tavsiyelerde bulunan bir sosyal ağ.

Charmy Asistan, uygulamayı yeni kullanmaya başlayan bir kullanıcıya hızlıca seçimler yaptırıp ardından anlık olarak tavsiye listeleri oluşturmaya başlıyor. Ayrıca kullanıcılar selfie (özçekim) çekerek de modlarına uygun müzik listeleri üretebiliyorlar. Asistan içinde bulunan makine öğrenimi ve yapay zeka modülleri sayesinde uygulama kullanıldıkça daha isabetli tavsiyeler vermeye başlıyor.

Girişimin kurucu ortağı Ahmet Hüsrev Kösebalaban “Aldığımız yatırımın ardından kafamızdaki bir çok işi ve fikri hayata daha rahat geçirme şansı bulacağız fakat bizim için aldığımız yatırım kadar yatırımı kimden aldığımız da önem taşıyor. Erdem Abi’nin ve Kokteyl ekibinin Maçkolik, Masomo ve yatırımcıları olduğu diğer çok sayıda girişim ile bu ekosistem ile ilgili inanılmaz bir birikimleri var. 3 ortağımızda projeyi sahipleniyor ve hemen her gün diyalog halindeyiz. Bu birlikteliğin yıllarca süreceğini ve çok güzel sonuçlarının olacağını düşünüyoruz.

Lider yatırımcı Erdem Yurdanur ise “İlgi alanlarına özel bir sosyal ağ kurmak benim uzun zamandır aklımda olan ve yapmak istediğim bir projeydi. Charmy ekibi bana kişisel blogumda yazdığım bir yazıdan sonra ulaşıp projeleri hakkında danışmak istedi ancak ben projeyi gördüğümde düşündüğüm şeyi yapmışsınız diyerek ortaklık teklif ettim.” dedi.

Güncel İçerikler