Golden Global Bank, API’lerini Architecht tarafından geliştirilen ApiGo ile fintech şirketlere açıyor

Finsansal teknoloji şirketi Architecht tarafından hayata geçirilen, bulut tabanlı açık bankacılık platformu ApiGo, finansal kuruluşların açık bankacılık uygulamalarını hayata geçirebilecekleri, yeni iş modelleri geliştirebilecekleri ve kendilerini farklılaştırabilecekleri çözümler üretmeye devam ediyor.

Bankaların ve FinTech’lerin kendi API’lerini tek bir platform üzerinden sunmalarını sağlayan, PSD2 ve Berlin Grup Standartlarına uyumlu bir şekilde hizmet veren ApiGo, servislerini üçüncü taraflar ile paylaşmak isteyen tüm sektör oyuncularının yasal yükümlülüklerini açık bankacılık kapsamında çözüme kavuşturuyor.

Dış ticaret firmalarına bankacılık hizmetleri ve alternatif finansman yöntemleri sunmak amacıyla kurulan Türkiye’nin ilk faizsiz yatırım bankası Golden Global Bank resmi olarak faaliyete geçişinden sadece üç ay gibi kısa bir süre sonra API’lerini ApiGo ile FinTech’ler ile buluşturdu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Golden Global IT Direktörü Dr. Cemal Gümüş, “Henüz yeni kurulmuş bir banka olmamıza rağmen ApiGo ile çok hızlı sürede API’lerimizi açarak iş birlikleri yapmaya başladık. Hâlihazırda 3 FinTech firmasıyla entegrasyon süreçlerimizi tamamlamak üzereyiz. ApiGo’nun desteği ile 2021 yılında kartlı sistemler ve Blockchain teknolojileriyle bu sayıyı artırmayı planlıyoruz. Yatırım Bankası olmamız sebebiyle geniş şube ağımız bulunmuyor. Bunun yerine uç noktalara erişimimizi API entegrasyonuyla sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Architecht’in Ürünlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çınar ise Golden Global Bank ile açık bankacılık dönüşümü alanında yaptıkları iş birliği hakkında şunları söyledi: “ApiGo’nun bankaları ve FinTech’leri çok kısa sürede açık bankacılığa uyumlu hale getiren bir platform olduğunu bu birliktelik ile ispatlamış olduk. Golden Global’in bu çevik ve inovatif yaklaşımının diğer banka ve FinTech’lere de örnek olmasını ümit ediyoruz. Açık bankacılıkta Türkiye’deki liderliğimizi koruyarak globalde de önemli işlere imza atmayı hedefliyoruz.”

ApiGo, SaaS (hizmet olarak yazılım) ve on-premise (kurum içi) versiyonlarının yanı sıra özel hibrit çözümleriyle de kullanıcılara uçtan uca hizmet vermeye devam ediyor. Açık bankacılık stratejisini geliştirmek isteyen her kuruluş, ApiGo ile geleceğin finans ekosistemine uyum sağlayabiliyor.

Güncel İçerikler