Craftgate: Yerli girişim Craftbase’den bulut tabanlı ödeme geçidi hizmeti veren yeni şirket

Yerli girişim Craftbase tarafından hayata geçirilen Craftgate, bulut tabanlı ödeme geçidi ile tüm bankaların sanal poslarını tek merkezden kolayca entegre edebilir, kart saklama, tek tıkla ödeme, pazaryeri çözümü, kapalı devre cüzdan, gelişmiş üye işyeri kontrol paneli, gelişmiş API gibi birçok katma değerli servisten hızlı bir şekilde yararlanabileceğiniz üründür.

Hakan Erdoğan, Lemi Orhan Ergin, Sabri Onur Tüzün ve Murathan Özcan tarafından kurulan Craftgate; İnternet üzerinden ödeme alıp, özellikle yıllık 5 milyon TL ve üzerinde ciroya sahip e-perakende ve pazaryeri üye işyerlerini hedefliyor.

Üye işyeri ile banka arasına girmediği için, bankaların sunduğu 3600 tüm servislerden (düşük sanal pos komisyon oranı ve bloke gün sayısı, çeşitli sadakat ve taksit kampanyaları, maaş müşterisi olma, kredi alma vb.) üye işyerlerinin direkt olarak yararlanmasını sağlıyor. Böylece üye işyerleri hem finansal avantaj sağlıyor hem de ödeme sistemleri konusunda 2007’den bu yana kazanılan derin tecrübe ve pratikler kullanılarak yeni teknolojiler ile geliştirilen Craftgate ile güvenli ve ölçeklenebilir bir teknolojik altyapıya sahip oluyorlar.

Craftgate, B2B SaaS bir ürün olduğu için, aylık sabit bir ücreti mevcuttur.

Craftgate’in özellikleri:

  • Tüm bankalarla hazır sanal pos entegrasyonu
  • Pazaryeri, alt üye işyeri ve para dağıtma modeli desteği
  • PCI-DSS-1 uyumlu kart saklama, tek tıkla ödeme ve abonelik çözümü
  • Kapalı devre cüzdan çözümü
  • Akıllı ve Dinamik Ödeme Yönlendirme Kuralları
  • Ödeme Tekrar Deneme
  • Gelişmiş üye işyeri kontrol paneli
  • Birçok programlama dilini kapsayan, kolay entegre edilebilir API
  • 2007 yılından bu yana bir çok tecrübe ve birikimle geliştirilmiş, ölçeklnebilir, 6. nesil platform

Craftgate’in hedef müşteri segmenti

Özellikle bir ödeme kuruluşu ile ödeme almaya başlayıp, 3-5 yıl içinde iyi cirolara ulaşmış girişimler, halihazırda kendi sanal posunu kullanan ama kart saklama, kapalı devre cüzdan, pazaryeri çözümü gibi ihtiyaçları olan üye işyerleri ve ödeme altyapısı, uzmanlığı konusunda çekinceleri, endişeleri olan, bu konuda sağlam ve deneyimli bir ekibe bu kısmı devretmeye sıcak bakan üye işyerleri

Craftbase, 6493 sayılı ödeme sistemleri kanununa uyumlu white-label bir e-para ürünü geliştirmiş ve bu ürün Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri bünyesinde konumlandırılmıştır ve bu ürün ile ilgili holding, geçtiğimiz Eylül ayında Merkez Bankasına e-para başvurusunda bulunmuştur. Craftgate ürünü, Craftbase bünyesinde filizlenip, gelir/gider ve tüm ekibini ayrıştırmak için şirketleştirilmiştir. Craftbase servis şirketi iken, Craftgate yüzde 100 bir ürün şirketidir.

PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) 1. Seviye sertifikasına sahip olan girişim; bu kapsamda kart saklama, tek tıkla ödeme gibi hizmetleri dünya standartlarında sunmaktadır.

Güncel İçerikler