Medikal Kollajen üreticisi Bugamed, TRAngels liderliğinde 1 milyon TL yatırım aldı

TRAngels, biyoteknoloji alanındaki faaliyetleri ile dikkat çeken BUGAMED Biyoteknoloji’yi yatırım portföyündeki girişimler arasına kattı.

Yerel ve global pazarlarda fayda sağlayabilecek potansiyele sahip, hizmet, teknoloji, bilim alanlarında yeni bir fikir, buluş ve uygulama içeren girişim projelerine yatırım ve danışmanlık yapan TRAngels, yatırım portföyünü genişletmeye devam ediyor.

Biyoteknoloji, İlaç ve Tıbbi Cihaz sektörünün altın standardı olan “medikal kollajeni”, patentli teknolojileri ile üreten biyoteknoloji girişimi Bugamed, çıktığı yatırım turunda 1 milyon TL yatırım aldı. TRAngels A.Ş. ve Yatırımcılar Grubu üyeleri önderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Alesta da katıldı.

Türkiye’nin ilk “Medikal Kollajen” üreticisi Bugamed atıkları geleceğe dönüştürüyor!

BUGAMED Biyoteknoloji, dünyada stratejik bir öneme sahip olan biyoteknoloji sektörünün ülkemizde sürdürülebilir ve etkili bir yapıya kavuşması için gerekli yerli hammadde tedariğini sağlamak amacıyla, “Medikal Kollajen” üretiyor. On yılı aşkın deneyimi ile müşteri isteğine göre “özelleştirilebilir ürün portföyüne” hızlı erişim sağlanması hedefleniyor.

BUGAMED Biyoteknoloji’nin Kurucusu Gamze Kara Mağden yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada, “Doğadan ilham, Bilimden gücümüzü aldık” sloganı ile 2017 yılından itibaren yüksek teknolojili ürünlerde kullanılan biyoteknolojik hammaddeleri, ekibimiz ile geliştirdiğimiz patentler doğrultusunda organik atıkları dönüştürerek üretmekte ve karbon ayak izini azaltarak gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmaya çalışmaktayız. TRAngels’ın bu hayalimize ortak olmasından dolayı çok mutluyuz. Bu amaçlarla önümüzdeki yıllarda biyoteknoloji sektöründe global bir oyuncu olmak için ekibimiz ile yoğun olarak çalışıyoruz.” dedi.

BUGAMED’den Sağlık Sektörüne Özel “Medikal Kollajen” Üretimi

Kollajen insan vücudundaki en önemli yapısal proteindir ve sağlık, gıda, kozmetik gibi sektörlerde, sektöre uygun formlarda kullanılmaktadır. Gıda ve kozmetik sektörlerinde düşük moleküler ağırlığa sahip hidrolize kollajen formu (2-3 kDa) kullanılırken, sağlık sektöründe vücudumuzdaki yapıya en yakın formu olan medikal kollajen (150 kDa ve üzeri) kullanılmaktadır.

İnsan yaşam süresinin uzamasıyla birlikte dünyanın yaşlı nüfusunun gittikçe artması, sağlık hizmetlerinin daha fazla kullanılmasına ve yüksek maliyetlerin ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Doku mühendisliği ve rejeneratif tıp alanının gelişimiyle yaşlılığa bağlı hastalıkların tedavisinde kullanılan biyomalzemelerde, biyouyumluluk ve biyobozunurluluk özelliklerinden dolayı en çok tercih edilen ürün grubu, aralarında BUGA-CoL ürününün de yer aldığı medikal kalite Tip 1 kollajen ailesidir.

Sürdürülebilir bir dünya için değişim ve dönüşüm!

Yerli medikal kollajen üretimi sırasında atık geri dönüşümü yapılması, sera gazı emisyonlarının düşürülmesi ve sürdürülebilir ekonomi sağlaması yerli medikal kollajenin üretimini kolaylaştırmaktadır. BUGA-CoL, Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden 9 tanesine doğrudan veya dolaylı olarak katkı sağlamaktadır. Bu hedeflerin içerisinde bulunan genel sağlığın iyileştirilmesi, ekonomik refahın artması ve gelecek nesillerin yaşam kalitesini arttırılması ancak, ortak doğal kaynaklarımızın verimli yönetimi, atıkların azaltılması ve mevcut atıkların geri dönüştürülmesi ile mümkündür.

Güncel İçerikler