Davetly: San Francisco’da yaşayan Türk girişimcinin kurduğu online davetiye girişimi

San Francisco’da yaşayan Türk girişimci Kadir Yunus Enli tarafından 2019 yılında kurulan Davetly; düğün, nişan, doğum günü, altın günü, yeni iş yeri açılışı, arkadaşa destek olma ve diğer tüm organizasyonlar için beş adımda online davetiye oluşturup yönetebileceğiniz ve aynı zamanda uygulama üzerinden hediye ve takı toplayabileceği ücretsiz bir uygulamadır.

Organizasyon yönetimi, kağıt davetiye baskısı ve davetler için hediye, takı toplama problemlerine çözüm getiriyor.

  • Davetiye baskısı kağıt seçimi, baskı kalitesi, basılan davetiyelerin davetlilere ulaştırılması,
  • Toplam kaç kişiyi davet edildi?
  • Kimler katılacak?
  • Programda değişiklik oldu, o kadar kişiye tekrar nasıl haber vereceğiz şimdi gibi sorulara cevap olarak bu girişim kuruldu.

Hediye ve takıya online çözüm

Bildiğimiz gibi özellikle düğün ve diğer organizasyonlarda bir araya gelme sebebimiz mutluluklarımızı paylaşmak ve birbirimize maddi manevi destek olabilmek. Tüm bu problemleri aşarak seçtiğimiz hediyeler renginden, bedeninden dolayı iade ve değişime gidiyor. Sonuçta hediyeyi satın alan da hediye sahibi de bu süreçte vakit ve para kaybediyor.

Davetly, özellikle düğünlerdeki takı merasimindeki sorunları çözmek istiyor.

Uzaktaki akrabalar, yurt dışında yaşayanlar, şehir dışında olup davete katılamayanlar artık istedikleri miktarda gram altını uygulama üzerinden kredi kartı ile davet sahibine gönderebiliyor. Girişim; Kuyumcuya gitmek, eski altın, yeni altın, altın kutusundan çıkan fasülye sorunlarını geçmişte bırakmak istiyor. Kullanıcılar Davetly ile 50 TL’lik gram altın da gönderebiliyor.

Davetler için kullanıcı hesabında biriken altın miktarı bankadaki altın hesaplarına herhangi bir kesinti olmadan aktarılıyor. Kullanıcılar; dilerse toptanan turarı dolar, euro, TL karşılığı olarak da talep edebiliyor.

Kurucusu Yunus Enli‘den edindiğimiz bilgiye göre: “Organizsyon yönetimi tüm dünyada son kullanıcıların ve işletmlerin dahil olduğu dinamik ve büyük bir sektör. Davet oluşturmada ve yönetmede kültürel, bölgesel farklılıklar olmakla beraber ana amaç tüm dünyada aynı, özel günlerimizi kolay bir şekilde planlamak ve sevdiklerimizle beraber mutlu bir şekilde kutlayabilmek.” dedi.

Girişimin ürettiği değer önerisi

Davetly, kullanıcılarına hepsi bir arada çözüm sunuyor. Türkiye’de online davetiye yönetim sistemi henüz çok yeni. Dünyada özellikle düğünler için online davetiyeler yoğunlukla kullanılıyor fakat, doğum günü ve diğer davetler için hepsi bir arada çözüm global pazarda da Davetly ile geldi, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde, Davetly ile online davetiye, oluşturmak sadece bir kaç dakikalık bir işlem olarak önümüze çıkıyor.

Yunus Enli: “Davetly’i global pazarda rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerden birisi ise Davetly uygulamasını tüm davetleri için kullanabilmeleri. Kullanıcılarımız, düğün, doğum günü, altın günü gibi etkinliklerin yanı sıra bekarlığa veda, yeni işe başlama kutlaması, mezuniyet veya askere gidecek arkadaşları için dahi mesafelere takılmadan anında para topluyorlar.”

Davetly, şu anda İngilizce ve Türkçe dil seçenkleri ile Amerika ve Türkiye’de hizmet veriyor. Hali hazırda EMEA bölgesi için çalışmaları süren girişimin iş birlikleri devam ediyor ve yakında bu bölgede de çalışmalarına başlayacak.

Girişimle ilgili yeni gelişmeler oldukça egirişim’de paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler