Bosch’un kendi kendine öğrenen yapay zeka sensörü, giyilebilir ve işitilebilir cihazlar, kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor

Squat, mekik veya girya. Bugünlerde mevcut fitness egzersizlerinin listesi neredeyse sonsuz. Ancak pek çok fitness takip cihazı veya akıllı saat, sınırlı sayıda izlenebilen aktivite imkanı sunar ve farklı performans tarzları, ekipman, yükseklikler ve kullanıcıların enerji seviyeleri nedeniyle aktiviteleri güvenilir şekilde tanıyamaz. Bosch Sensortec, bu tür sorunları çözmek için taşınabilir cihazlara yapay zeka katan devrim niteliğinde ve kendi kendini öğrenen BHI260AP hareket sensörünü geliştirdi.

Sensör kendi kendine öğrenen yapay zeka yazılımıyla giyilebilir ve işitilebilir cihaz üreticilerinin son derece kişiselleştirilmiş fitness takip imkanı sunmasını sağlıyor. Çok çeşitli hareketlere uyum sağlar ve tekrar eden döngüsel kalıplara dayanan yeni fitness aktivitelerini öğrenebilir. Böylece kullanıcılar, aynı anda hem antrenör hem de sporcu olabilirler.

Bosch Sensortec CEO’su Dr. Stefan Finkbeiner, “Kendi kendine öğrenen yapay zeka sensörü, kullanıcıların fitness cihazlarıyla etkileşim şeklini, tek yönlü bir yaklaşımdan interaktif bir eğitim yöntemine dönüştürecek. Bu yeni sensör, Bosch Sensortec’in akıllı hareket sensörlerindeki uzun süreli deneyimini yenilikçi yazılım geliştirme konusundaki güçlü yetkinliğiyle birleştiriyor” dedi.

Tek yazılım – dört özellik

Kendi kendine öğrenen yapay zeka yazılımı, önceden öğrenilmiş on beşten fazla fitness aktivitesi içeren standart bir sete sahip. Bu nedenle, kullanılmadan önce eğitim alınmasına gerek kalmıyor. Buna ek olarak dört ürün özelliği sunuyor: Öğrenme, kişiselleştirme, otomatik takip ve geliştirme. Öğrenme modu, kullanıcılara orijinal olarak desteklenmeyen yeni fitness aktiviteleri ekleme seçeneği sunarak cihazı kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirmelerini sağlıyor. Kişiselleştirme özelliği, kullanıcıların mevcut, önceden öğrenilmiş aktiviteleri kendi tarzlarına adapte etmelerini sağlayarak, kalori sayımı ve aktivite analizlerinin doğruluğunu artırıyor.

Otomatik takip fonksiyonu sayesinde ise kullanıcılar, herhangi bir manuel müdahale olmadan fitness aktivitelerini otomatik olarak takip ediyor ve hem dayanıklılık hem de güç antrenmanı için aktivite tipi ve süreye göre antrenmanın yoğunluğunu analiz edebiliyor. Son olarak, üreticiler yazılımı değiştirmeden veya orijinal bir veri kümesine ihtiyaç duymadan yeni fitness aktiviteleri ekleyebiliyor. Koçlar veya yıldız sporcular tarafından sunulan bu yeni transfer edilebilir egzersizler, en iyilerle kıyaslama yapmayı ve uzmanlardan ya da sadece kullanıcıların arkadaşlarından öğrenmeyi mümkün kılar. Bu, cihazların algılanan değerini artırır ve üreticilerin farklılaşmasına güçlü bir şekilde yardımcı olur.

Yapay zeka sensör edge’de çalışırken, buluta bağlanmaya ve hatta akıllı telefona ihtiyaç duymaz. Bu, verileri gizli tutar ve internet bağlantısı veya telefona bağlanmaya gerek kalmadan, aktivitelerin sürekli olarak izlenebileceği ve analiz edilebileceği anlamına gelir. Edge yapay zeka, aynı zamanda gecikme süresi ve güç tüketimini de en aza indirir. Bu da kullanıcıların cihazlarında hızlı, gerçek zamanlı geribildirim ve uzatılmış şarj aralıkları elde edebileceği anlamına gelir.

Birden çok yazılım seçeneğine sahip hepsi bir arada çözüm

Yeni sensör üreticilere; donanım, yazılım ve gömülü yapay zekayı içeren entegre bir “Pakette Sistem” (SiP) çözümü olarak sağlanmıştır. Bu da geliştirme süresini ve maliyetlerini azaltır ve pazara giriş süresini kısaltır.

Bosch Sensortec, kendi kendine öğrenen yapay zeka yazılımının yanı sıra BHI260AP için çok çeşitli yazılım çözümleri de sunuyor. Giyilebilir cihaz üreticileri, yön takibi, pozisyon takibi (PDR) ve yüzme gibi belirli kullanım durumlarına yönelik çözümleri etkinleştirmek için gerekli yazılımı sensöre yükleyebilir. Sensör dört farklı yüzme stilini tanır: kelebek, sırtüstü, kurbağalama ve serbest stil. BHI260AP tam olarak programlanabilir bir sensör olduğundan, üreticiler BHI260AP’ye yerleştirilecek kendi özel yazılımlarını oluşturabilir veya kullanıcıların bağlamına bağlı olarak özelleştirilmiş çözümler yükleyebilirler. Akıllı programlanabilir sensör, bu özelleştirilmiş çözümleri yetkisiz kullanıma karşı korumak için dijital bir imza sunar.

Yapay zeka tabanlı giyilebilir çözümlerin geliştirilmesini daha da kolaylaştırmak için Bosch Sensortec, Bluetooth Düşük Enerji (BLE) teknolojisi üzerinden akıllı telefonlara kablosuz olarak bağlanabilen BHI260AP servis paneliyle birlikte bir uygulama kartı sunar.

Erişilebilirlik

BHI260AP kendi kendine öğrenen yapay zeka sensörü ve ilgili servis paneli Bosch Sensortec’in distribütörlerinden temin edilebilir. Farklı yazılım paketlerini Bosch Sensortec web sitesinden indirebilirsiniz.

Güncel İçerikler