29 ülkeden 4 binden fazla iş insanı, yerli platform 12dakika’da buluştu

Geçtiğimiz haftalarda Ziya Kızıltan ve Ömürden Sezgin liderliğinde hayata geçirildiğini duyurduğumuz 12dakika.com, 12 Aralık 2020 tarihinde, saat 12.12’de başlayıp 12 saat süren ve her sektörden iş insanını bir araya getiren lansman etkinliği ile başladı. Her ayın 12’sinde gerçekleştirilmeye devam edecek etkinliklerin ilkinde 4 bin 576 iş insanı görüşmeler yaptı.

Etkinlik öncesinde katılımcılar platforma kayıt olarak profillerini oluşturdu ve hangi konularda iş birliklerine açık olduklarını profillerinde belirtti. İş insanları diğer katılımcıların profillerini inceleyip özel görüşme talep ederek ya da kendilerine gelen taleplere yanıt vererek 12 dakikalık görüntülü görüşmelerde buluştu ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Bire bir görüşmelere ek olarak ise dünyanın en büyük girişimcilik organizasyonlarından biri olan Slush’ın kurucusu Peter Vesterbacka da Finlandiya’dan katılarak canlı yayında açılış konuşmasını yaptı. 12 saat boyunca 80’den fazla alanında uzman iş insanı 12’şer dakikalık sunumlarıyla, organizasyona kayıt olan binlerce insanın çok farklı konularda bilgi ve deneyim sahibi olmasına katkıda bulundu.

12 dakika projesini çok kısa zamanda hayata geçiren Ziya Kızıltan ve Ömürden Sezgin, bu ilk organizasyondan ve binlerce görüşmeden çok ciddi bir ekonomik hareketlilik doğacağını öngördüklerini belirtti. İki isim de projenin ilk etkinlikte bu kadar ilgi görmesinin ve olumlu geri dönüşler almasının bütün yorgunluklarına değdiğini söyledi. Bundan sonra da her ayın 12’sinde Türkiye’nin birçok sektörüne özel farklı temalarla etkinlikler düzenleyeceklerini, sadece ulusal değil, global pazarlara da ulaştıran işbirliklerinin kurulabileceği bir güce erişmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Etkinlik, Türk mühendisler tarafından hayata geçirilen Finlandiya merkezli girişimi Deal Room’un teknolojisi ile Valorem Team ve Logo yazılımın desteği ile gerçekleşti.

12 Dakika’nın sıradaki etkinliği ise 12 Ocak 2021 tarihinde “E-ticaret ve E-İhracat” odağında olacak. Bu alanlarda çalışan Türkiye ve dünyadan önemli temsilciler ile yine binlerce katılımcı bu etkinlikte bir araya gelecek.

Güncel İçerikler