Turkcell’den dosya paylaşımı için WeTransfer benzeri yeni platform: lifebox transfer

Kişisel bulut depolama servisi lifebox, uzaktan eğitim ve evden çalışma modellerinin yaygınlaştığı bu dönemde dosya paylaşımını daha kolay ve hızlı hale getiren yeni bir hizmeti lifebox transfer‘i duyurdu.

lifebox transfer hizmetiyle bundan böyle üyelik süreçlerinden bağımsız, kolayca güvenli dosya paylaşımı yapılabilecek.

Üyelik zorunluluğu ve abonelik yok

lifebox transfer, tek seferde 5GB’a kadar dosya ve klasör transfer imkanı sunuyor. Uygulamayla gün içinde istenildiği kadar gönderim yapılabiliyor. Üyelik gerektirmeyen lifebox transfer ile birkaç adımda kolayca transfer tamamlanıyor. Bu hizmet, e-posta kota ve dosya eki limitlerine bağımlı kalmadan dosya göndermeye imkan tanıyarak kullanıcıların önemli bir sorununa çözüm sunuyor.

E-posta ya da link üzerinden paylaşım yapılabilen lifebox transfer’de transferlere 7, 14 ya da 21 günlük geçerlilik süresi kullanıcı tarafından tanımlanabiliyor ve bu süre sonunda dosyalar otomatik olarak sunuculardan siliniyor. Benzer uygulamalar 7 gün harici seçenekleri ücretli paketlerinde sunarken lifebox transfer tamamen ücretsiz işleyişi ile fark yaratıyor.

Güvenlik için ekstra şifreleme

lifebox transfer’de lifebox’a ek olarak paylaşımlar kullanıcı tarafından belirlenen şifreyle ekstra korumaya alınabiliyor. Ek şifre özelliği benzer uygulamalarda ücretli paketlerde sunulan bir özellik, ancak lifebox transfer’de tamamen ücretsiz.

Yerli ve milli bir uygulama olan lifebox transfer ile dosyalar, kullanıcı tarafından belirlenen süre zarfında, Turkcell’in Türkiye’deki sunucularında korunuyor.

Uygulamada e-posta ile tek seferde 5 kişi ile paylaşım yapılabiliyor, link ile paylaşımda ise kişi sayısı kısıtlaması bulunmuyor. Kullanıcı 5’ten fazla kişiyle aynı dosyayı paylaşmak istiyorsa devamı için yeni bir paylaşım başlatabiliyor.

lifebox transfer’de kullanıcının bir gün içinde 50 kez paylaşım hakkı bulunuyor. Bu kısıtlamalar sistemi olası siber saldırılardan korumak adına alınan önlemlerin başında geliyor. E-posta ile yapılan paylaşımlarda kötü niyetli gönderimleri de minimuma indirgemek adına göndericinin e-posta adresi basit bir şekilde doğrulanarak ilerleniyor.

lifebox transfer’de ayrıca kullanıcı e-posta ile paylaşımı seçerek ilerlediyse hem gönderimde hem de geçerlilik süresi dolarken, göndericiye ve alıcıya/alıcılara e-posta ile bilgilendirme gidiyor.

Güncel İçerikler