Arinkom TTO tarafından mutlaka bilmemiz gereken terimlerin olduğu Girişimcilik Sözlüğü yayımlandı

Anadolu Üniversitesi’nin Eskişehir’de Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi olarak kurulan Mart 2013’te kurulan Arinkom TTO, 2014 yılı Ocak ayından itibaren TÜBİTAK 1513 programı destekli bir arayüz olarak faaliyet gösteriyor.

2018 yılından bu yana da Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesinin Teknoloji Transfer Ofisi olarak hizmetlerini sürdüren kurum, hem Yunus Emre Kampüsü hem de İki Eylül Kampüsü’ndeki ofisleri ile çalışmalarını devam ettirmektedir.

Girişimcilik Sözlüğü 2.0

Arinkom TTO’nun yayımladığı bu sözlükte, girişimcilik alanında yaygın olarak kullanılan kavram ve terimlerin belirlenmesi ve girişimcilik yolculuğuna çıkmış kişilerin bu terimleri en kolay ve anlaşılır biçimde öğrenebilmeleri amaçlanmış.

“Türkçeleştirilmesi”

Bu amaç doğrultusunda literatür taramaları yapılmış, girişimcilik alanındaki kitaplar incelenmiş, girişimciler arasında kullanılan dil gözlenmiş ve en temel girişimcilik terimleri belirlenmiştir. Bilindiği üzere girişimcilik ile ilgili terimlerin ağırlıkla İngilizce olması sebebiyle dilimize de orijinal halleriyle geçmiştir ve bu durum karmaşıklığa ve farklı anlamlara neden olabilmektedir. Bu karmaşıklığı ortadan kaldırmak ve girişimcilik jargonunu daha açık ve anlaşılır kılmak adına İngilizce kavram ve terimlerin “Türkçeleştirilmesi” yoluna gidilmiş, iki dilde de açıklamaları verilmiştir.

Örnek:

Terim: Product Life Cycle

  • İngilizce: The stages each product goes through from introduction to decline.
  • Türkçe: Geliştirme aşamasından gerileme aşamasına kadar giden ürünün yaşam evreleridir.

Girişimcilik Sözlüğü’nü bu bağlantıdan PDF olarak direkt görüntüleyebilir, cihazınıza ücretsiz veya herhangi bir eposta bilgisi vermeden indirebilirsiniz.

Güncel İçerikler